Помідори добре поєднуються з базиліком в будь-якому вигляді: свіжому, маринованому, сушеному і тушенном. В якості заготовки на зиму, гострі мариновані помідори з базиліком і часником прикрасять ваш стіл і доповнять гарячі страви.
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори свіжі – 1 – 1.2 кг
- Базилік свіжий – 1 пучок
- Часник – 4 – 5 зуб.
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
- Сіль – 50 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Гвоздика – за смаком
- Перець духмяний горошок – за смаком
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Як приготувати мариновані помідори з базиліком і часником? Помідори помийте і обсушіть.
Базилік помийте, часник очистіть від лушпиння.
Банки ретельно помийте і стерилізуйте. Покладіть в банки помідори, базилік, зубчики часнику, перець і гвоздику. Закип’ятити воду в каструлі і залийте окропом банки, зверху прикрийте їх кришками і залиште на 10-15 хвилин.
Воду злийте назад в каструлю, додайте цукор, сіль та лимонну кислоту, доведіть до кипіння і знову влийте маринад в банки. Загорніть консервним ключем банки, укутайте їх ковдрою і залиште до повного охолодження. Мариновані помідори з базиліком і часником зберігайте в прохолодному підвалі.
Приємного апетиту!
Мариновані помідори з лимонною кислотою Помідори гарячим способом Помідори з базиліком на зиму Помідори з лимонною кислотою Солодкі помідори з часником Томати, залиті окропом