Помідори добре поєднуються з базиліком в будь-якому вигляді: свіжому, маринованому, сушеному і тушенном. В якості заготовки на зиму, гострі мариновані помідори з базиліком і часником прикрасять ваш стіл і доповнять гарячі страви.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Помідори свіжі – 1 – 1.2 кг
  • Базилік свіжий – 1 пучок
  • Часник – 4 – 5 зуб.
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.
  • Сіль – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Гвоздика – за смаком
  • Перець духмяний горошок – за смаком
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

Як приготувати мариновані помідори з базиліком і часником? Помідори помийте і обсушіть.

Базилік помийте, часник очистіть від лушпиння.

Банки ретельно помийте і стерилізуйте. Покладіть в банки помідори, базилік, зубчики часнику, перець і гвоздику. Закип’ятити воду в каструлі і залийте окропом банки, зверху прикрийте їх кришками і залиште на 10-15 хвилин.

Воду злийте назад в каструлю, додайте цукор, сіль та лимонну кислоту, доведіть до кипіння і знову влийте маринад в банки. Загорніть консервним ключем банки, укутайте їх ковдрою і залиште до повного охолодження. Мариновані помідори з базиліком і часником зберігайте в прохолодному підвалі.

Приємного апетиту!

Мариновані помідори з лимонною кислотою Помідори гарячим способом Помідори з базиліком на зиму Помідори з лимонною кислотою Солодкі помідори з часником Томати, залиті окропом