Помідори люблять базилік – цього нас вчить італійська кухня. З такого поєднання виходить дуже запашна смачна закуска з томатів. А фіолетовий базилік ще надає маринаду красивий рожевий відтінок.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Базилік свіжий – 1 пучок
  • Часник 8 зуб.
  • Вода – 400 мл
  • Перець чорний горошок – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 120 – 130 гр.
  • Оцет столовий 9% – 250 мл
  • Сіль – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати мариновані помідори з базиліком? Помідори промийте під проточною водою і просушіть їх.

Базилік помийте. Банки помийте з содою і стерилізуйте. В сухі банки розкладіть базилік.

Слідом розкладіть по банках помідори.

Часник очистіть від лушпиння. Додайте в банки до помідорів зубчики часнику і перець горошком.

У каструлю налийте воду і оцет, всипте цукор і сіль. Поставте каструлю на вогонь і доведіть маринад до кипіння.

Залийте помідори в банках гарячим маринадом, щільно закрутіть кришки, переверніть закатку догори дном і залиште остигати. Мариновані помідори з базиліком зберігайте в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Мариновані помідори на зиму Мариновані помідори як в магазині Помідори гарячим способом Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Помідори на зиму класичні Солодкі помідори на зиму