Помідори люблять базилік – цього нас вчить італійська кухня. З такого поєднання виходить дуже запашна смачна закуска з томатів. А фіолетовий базилік ще надає маринаду красивий рожевий відтінок.
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори свіжі – 1 кг
- Базилік свіжий – 1 пучок
- Часник 8 зуб.
- Вода – 400 мл
- Перець чорний горошок – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 120 – 130 гр.
- Оцет столовий 9% – 250 мл
- Сіль – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати мариновані помідори з базиліком? Помідори промийте під проточною водою і просушіть їх.
Базилік помийте. Банки помийте з содою і стерилізуйте. В сухі банки розкладіть базилік.
Слідом розкладіть по банках помідори.
Часник очистіть від лушпиння. Додайте в банки до помідорів зубчики часнику і перець горошком.
У каструлю налийте воду і оцет, всипте цукор і сіль. Поставте каструлю на вогонь і доведіть маринад до кипіння.
Залийте помідори в банках гарячим маринадом, щільно закрутіть кришки, переверніть закатку догори дном і залиште остигати. Мариновані помідори з базиліком зберігайте в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Мариновані помідори на зиму Мариновані помідори як в магазині Помідори гарячим способом Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Помідори на зиму класичні Солодкі помідори на зиму