Пропоную рецепт смачної і досить ароматною закуски із зелених помідорів з часником та морквою. Мариновані помідори виходять досить гострими і добре підійдуть до будь-яких гарячих страв. Така заготівля рідко доживає до нового року.


Інгредієнти: на 6 арк.

  • Помідори зелені – 4 кг
  • Морква – 400 гр.
  • Часник – 5 головок
  • Перець чилі – 6 шт.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Лавровий лист – 6 шт.
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Гвоздика – за смаком
  • Для маринаду: –
  • Оцет столовий 9% – 700 мл
  • Сіль велика – 4 ст. л.
  • Вода – 5 л
  • Цукор-пісок – 2 ст.

Процес приготування:

Готувати мариновані зелені помідори з часником та морквою легко! Банки ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі. Кришки обдайте окропом або закип’ятіть в каструлі. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Моркву ретельно вимийте, очистіть за допомогою овочечистки. Зелені помідори і гострий перець промийте під проточною водою. Зелень петрушки ретельно промийте і обсушіть.

Зелені помідори вибирайте однакового середнього розміру, щоб вони добре поміщалися в банках. Зробіть хрестоподібний надріз, але не до кінця. На дно стерильних банок викладіть гвоздику, чорний перець горошком, зелень петрушки і лавровий лист.

Часник очистіть від лушпиння, промийте і наріжте тонкими слайсами. Моркву розрізати уздовж, а потім наріжте тонкими скибочками. Зелені помідори нафаршируйте скибочками моркви і часнику.

Гострий перець за бажанням очистіть і розріжте навпіл. Стерильні банки повністю заповніть фаршированими помідорами, між шарами викладаючи часник, зелень петрушки і гострий перець. У каструлі з’єднайте цукровий пісок, кам’яну сіль, питну воду та столовий оцет. Перемішайте, поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння і відразу знімайте з вогню.

Банки з зеленими помідорами помістіть в каструлю, дно якої застелене рушником, залийте приготовленим маринадом, накрийте стерильними кришками, в каструлю налийте теплої води по плечики банок і стерилізують 30 хвилин на повільному вогні після закипання.

Акуратно вийміть гарячі банки з маринованими зеленими помідорами. Закатайте з допомогою закаточной машинки. Банки з помідорами переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою і повністю остудіть в такому вигляді. Готові мариновані зелені помідори з часником та морквою зберігайте у темному прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Гостра закуска з помідорів Мариновані зелені помідори на зиму Мариновані помідори класичні Мариновані помідори пальчики оближеш Помідори з гвоздикою на зиму Помідори на 2 літрову банку на зиму Солодкі помідори на зиму