Мариновані помідори можна зробити ще смачніше, якщо додати до них морквяну бадилля. Можна брати бадилля навіть від немолодий моркви, смак зелені добре підкреслить аромат томатів і додасть абсолютно особливий смак вашої зимової заготівлі. Спробуйте!
Інгредієнти: на 2 л.
- Бадилля моркви – 5 – 10 шт.
- Помідори свіжі – 2.4 кг
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Аспірин – 1 шт.
- Цукор-пісок – 80 гр.
- Сіль велика – 1 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування маринованих помідорів з морквяної бадиллям? Томати промийте в проточній воді і дайте їм обсохнути. Потім проколіть кожен плід зубочисткою в районі кріплення плодоніжки.
Свіжу морквяну бадилля промийте в проточній воді, дайте листю стекти в друшляку і обсушіть їх за допомогою рушника. Можете нарізати бадилля на великі шматки, якщо бадилля великого розміру.
В чисто вимиті, простерилізовані банки покладіть лавровий лист, перчики, гвоздику.
Воду в каструлі доведіть до кипіння, додайте цукровий пісок і сіль, після чого прокип’ятіть воду ще пару хвилин і додайте в маринад оцет.
В банку зі спеціями укладіть помідори, чергуючи їх з морквяної бадиллям. Так заповніть всі баночки до самого верху і влийте в банки киплячу воду на 5-10 хвилин, щоб томати настоялися. Воду злийте.
Одразу ж, як ви злили окріп з томатів, влийте в банки киплячий маринад і прикрийте банки стерильними кришками. Заготівлю відправте в каструлю з гарячою водою для пастеризації і пастеризують заготівлю протягом двадцяти хвилин з моменту закипання.
Закрутіть кришки на банках, відразу ж як закінчите пастеризацію. Банки з заготівлею повинні охолонути при кімнатній температурі, після чого приберіть їх на зберігання в темне місце з помірною температурою.
Консервовані помідори Мариновані помідори Мариновані помідори в 3-х літрових банках Мариновані помідори з оцтом Мариновані помідори на зиму Солодкі мариновані помідори з оцтом