не Такий складний варіант ароматною заготовки без стерилізації дозволяє отримати чудові смачні помідори з легким часниковим ароматом. Для того, щоб зелені томати стали смачними достатньо солі, цукру і спецій.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Помідори зелені – 1,5 кг
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 8 шт.
  • Часник – 6 зуб.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Оцет яблучний 6% – 2 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати зелені помідори на зиму пальчики оближеш. Помідори вимийте під проточною водою.

З часнику видалити лушпиння і великі зубчики наріжте на кілька частин, дрібні – можете залишити цілими.

Закип’ятіть каструлю з водою. Викладіть помідори в сито і опустіть в каструлю для бланшування. Потримайте помідори в окропі 2 хвилини.

Помийте банки ретельно з содою і стерилізуйте при високій температурі.

В кожну банку покладіть половину часнику і половину зазначених у рецепті спецій. Щільно укладіть в тару томати.

В окремій каструлі закип’ятіть воду для розсолу, додайте в неї сіль і цукор і доведіть до кипіння. Поваріть рідина 6 хвилин на не великому вогні.



Влийте гарячий розсіл в банки до самого верху і додайте в кожну по 1 ст. л. оцту. Банки Закупорьте стерильними кришками, скориставшись спеціальним ключем. Укрутите банки в ковдру і залиште остигати на ніч (6 годин). Після цього їх можна перенести на зберігання і через 5 днів вони замаринуются і будуть готові.

Приємного апетиту!

Зелені помідори з часником Зелені помідори на зиму Мариновані помідори без стерилізації Мариновані помідори в 3-х літрових банках Мариновані помідори на 1 літр води Помідори без стерилізації на зиму Помідори гарячим способом