Помідори в холодному розсолі можуть стояти до січня у холодному підвалі, на балконі або в холодильнику. Помідори виходять міцними і пряними.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Помідори свіжі – 2 кг
  • Сіль – 60 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Вода – 1 л
  • Часник – 3 зуб.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Кріп – 3 гілки
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Готувати солоні помідори холодним способом легко! Зелень і помідори помити і обсушити.

На дно простерилізованій банки скласти зелень кропу, часник, лавровий лист і інші прянощі за смаком. Також можна при бажанні додати гірчицю зернами.

Помідори щільно утрамбувати в трилітрову банку.

Розчинити в холодній воді цукровий пісок і сіль, розмішати до розчинення кристалів.

Залити томати розсолом, він повинен повністю покривати плоди. Прикрити кришкою банку або зав’язати марлею. Залишити на 1 тиждень при кімнатній температурі, щоб томати забродили.

Потім прибрати в холодне місце. Якщо на поверхні заготовки з’явилася плівка, це нормально.

Приємного апетиту!

Консервовані помідори Помідори без оцту на зиму Помідори з цукром на зиму Солодкі помідори з часником Солоні помідори без оцту холодним способом Солоні помідори холодним способом