Мариновані сливи знамениті своїм особливим смаком. А заготівля разом з помідорами робить закуску ще більш оригінальною. Такий варіант підходить для приготування на зиму. Блюдо виходить пікантним і ароматним.


Інгредієнти: на 14 порц.

  • Помідори свіжі – 1,5 кг
  • Сливи мариновані – 0,5 кг
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Гвоздика – 5 бутонів
  • Перець чорний горошок – 7 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.

Процес приготування:

Рецепт приготування маринованих помідор зі сливами смачний! Вибираємо стиглі і міцні помідори і сливи. Ретельно промиваємо їх. Видаляємо плодоніжки.

Стерилізуємо банки і хаотично викладаємо у них плоди. Додаємо спеції: перець чорний горошок, лавровий лист і гвоздику. Сюди ж кладемо зубчики часнику.

Кип’ятимо воду і заливаємо їй вміст банок. Зливаємо воду, знову кип’ятимо і повторюємо процедуру. На третій раз кип’ятіння додаємо сіль, цукор і оцет. Перемішуємо і заливаємо помідори і сливи готовим розсолом. Закриваємо кришками.

Перевертаємо банки і залишаємо їх в такому стані до охолодження.

Після остигання банки з заготівлею можна відправляти на зберігання. Готово!

Мариновані помідори в літрових банках Мариновані помідори з оцтом Мариновані помідори на зиму Помідори на зиму класичні Солодкі помідори без стерилізації Солодкі помідори на зиму