Мариновані помідори – прекрасний варіант легкої закуски. Для маринування томатів потрібен час, але в результаті ви отримаєте ароматнейшую закуску. Закуска з томатів – завжди вдалий варіант не тільки для домашнього частування, але і для святкового столу. Така закуска розійдеться в мить!


Інгредієнти: на 2 л.

  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Часник – 3 зуб.
  • Кінза – 50 гр.
  • Кріп – 50 гр.
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Оцет винний червоний або Оцет білий винний – 3 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати закуску – мариновані помідори. На самому початку приготуємо маринад. В одній ємності змішайте подрібнену кінзу і кріп, коріандр, перець запашний, цукровий пісок, сіль, нарізану тонкими пластинками часник, винний оцет і рослинне масло. Всі компоненти ретельно перемішайте, домагаючись їх рівномірного розподілу між собою.

Томати промийте, видаліть плодоніжку. Поріжте помідори на 2 або 4 частини.

Підготовлені томати разом з перцем помістіть в пакет, додайте туди ж маринад. Зав’яжіть або закрийте пакет, струсіть кілька разів. Після цього залишаємо маринуватися томати на 3 години при кімнатній температурі, потім ставимо ще приблизно на добу в холодильник.

Закуска у вигляді маринованих помідор готова!

Приємного вам апетиту!

Мариновані помідори за добу Мариновані помідори половинками Помідори в пакеті Помідори з часником і зеленню швидкого приготування Помідори часточками з часником Солодкі мариновані помідори