Мариновані стрілки часнику – це справжній домашній делікатес, який не знайти на полицях магазину. Така закуска додасть страві гострий, особливий пікантний аромат. Її можна подавати до каш і м’ясних страв, а також додавати в суп. Крім того, часникові стрілки також корисні, як і зубчики. Це справжнє джерело вітамінів! Порції: 2 Час приготування: 1 година 30 хв.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Часникові стрілки – 400 гр.
  • Вода – 700 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Коріандр – ⅓ ч. л.
  • Гірчиця – ⅓ ч. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Лимонна кислота – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування маринованих стрілок часнику без стерилізації на зиму. Для цього відбираємо кращі, і зрізаємо з них кольорову частину, а також обрізаємо занадто товсті стебла до потрібного розміру. Потім нарізаємо наші стрілки на смуги в 3-4 див.

Викладаємо підготовлені стрілки в підлогу-літрові банки.

Тепер беремо каструлю і вливаємо туди воду, додаємо до неї цукор, сіль, гірчицю, коріандр і лавровий лист. Ставимо на плиту і чекаємо поки закипить, а потім тримаємо на вогні, поки сіль і цукор повністю не розчиняться.

Цієї кип’яченої сумішшю заливаємо наші часникові стрілки і даємо постояти приблизно 10 хв.

Після цього воду обережно зливаємо назад в каструлю, доводимо до кипіння і додаємо лимонку. Повторно прокип’ятити, воду заливаємо в банки і закатуємо стрілки. Банки перевернемо догори дном, вкриваємо і даємо охолонути.

До повної готовності має пройти 2 місяці. Приємного апетиту!

Мариновані стрілки часнику на зиму Стрілки часнику Стрілки часнику на зиму