Якщо вам здається, що мариновані стрілки часнику – страва екстравагантне, і ви з побоюванням думаєте про його смакових характеристиках, значить, ви ніколи її не пробували. Адже насправді це оригінальне пікантне блюдо дуже смачне і соковите, воно завжди приємно дивує господиню та її гостей.
Інгредієнти: на 1.4 л.
- Часникові стрілки – 500 гр.
- Вода – 1 л
- Оцет столовий 9% – 100 гр.
- Сіль – 50 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
Процес приготування:
Готувати мариновані стрілки часнику швидкого приготування легко! Стрілки часнику очистити від непотрібного, помити.
Закип’ятити трохи води, викласти у воду стрілки, бланшувати 1 хвилину.
Потім каструлю зі стрілками зняти з вогню, обдати стрілки часнику холодною водою. Воду злити.
Банки для закачування простерилізувати.
Викласти щільно в банки часникові стрілки.
Для маринаду закип’ятити 1 літр води, додати сіль і цукор, перемішати до повного розчинення.
Потім вимкнути вогонь, влити оцет, перемішати.
Залити маринадом банки зі стрілками часнику. Накрити банки кришками, стерилізувати в гарячій воді 5 хвилин.
Банки закатати, укутати ковдрою, дати охолонути у теплому темному місці. Потім переставити на зберігання банки з маринованими стрілками часнику швидкого приготування в темне прохолодне місце. Відмінна закуска на зиму готова!
Мариновані стрілки часнику на зиму Стрілки часнику Стрілки часнику на зиму