Якщо вам здається, що мариновані стрілки часнику – страва екстравагантне, і ви з побоюванням думаєте про його смакових характеристиках, значить, ви ніколи її не пробували. Адже насправді це оригінальне пікантне блюдо дуже смачне і соковите, воно завжди приємно дивує господиню та її гостей.


Інгредієнти: на 1.4 л.

  • Часникові стрілки – 500 гр.
  • Вода – 1 л
  • Оцет столовий 9% – 100 гр.
  • Сіль – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.

Процес приготування:

Готувати мариновані стрілки часнику швидкого приготування легко! Стрілки часнику очистити від непотрібного, помити.

Закип’ятити трохи води, викласти у воду стрілки, бланшувати 1 хвилину.

Потім каструлю зі стрілками зняти з вогню, обдати стрілки часнику холодною водою. Воду злити.

Банки для закачування простерилізувати.

Викласти щільно в банки часникові стрілки.

Для маринаду закип’ятити 1 літр води, додати сіль і цукор, перемішати до повного розчинення.

Потім вимкнути вогонь, влити оцет, перемішати.

Залити маринадом банки зі стрілками часнику. Накрити банки кришками, стерилізувати в гарячій воді 5 хвилин.

Банки закатати, укутати ковдрою, дати охолонути у теплому темному місці. Потім переставити на зберігання банки з маринованими стрілками часнику швидкого приготування в темне прохолодне місце. Відмінна закуска на зиму готова!

Мариновані стрілки часнику на зиму Стрілки часнику Стрілки часнику на зиму