Стрілки або паростки часнику – цілком їстівна зелень, з якої можна придумати просто безліч рецептів. Один з них – це гасіння стрілок з м’ясом, наприклад, зі свининою. Блюдо виходить досить ситним і, при цьому, не важким. Рецепт стрілок часнику з м’ясом прийшов до нас з Китаю і не втрачає своєї популярності.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Часникові стрілки – 200 гр.
  • Свинина – 300 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Соєвий соус – 1 – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати паростки часнику зі свининою. Зберіть свіжі стрілки часнику, відберіть всі цілі і не підгнилі. Саме найкращі стрілки нам потрібні для приготування страви. Втім, можете брати заморожені стрілки, якщо ви їх заготовлює.

Стрілки добре промийте, просушіть і обріжте тонкі верхівки. Наріжте стрілки на невеликі шматочки по 2-3 сантиметри в довжину.

Закип’ятіть чисту воду, підсолити її і надішліть в окріп стрілки буквально на пару хвилин, щоб вони розм’якшилися.

Стрілки відкиньте на друшляк, після чого викладіть їх на лід або добре промийте крижаною водою. Так стрілки залишаться приємного соковитого кольору і не поблідли.

Добре промийте м’ясо і наріжте його на тонкі смужки, приблизно, як і пагони часнику.

куряче яйце Збийте, додайте крохмаль і одну ложку (їдальню) рослинного масла. Перемішайте тісто.

Викладіть м’ясо в кляр і добре перемішайте, щоб всі шматочки гарненько викупалися в яєчної суміші.

Розжарте сковороду з помірною кількістю рослинного масла і відправте туди м’ясо. Свинину обсмажте до золотистої скоринки, додайте соєвий соус і перемішайте.

Покладіть паростки часнику до м’яса, додайте спеції і сіль – якщо необхідно. Протушкувати все разом близько двох-трьох хвилин, а потім подавайте страву до столу.

Стрілки часнику Стрілки часнику з м'ясом Стрілки часнику по-китайськи Стрілки часнику по-корейськи