Цей варіант заготовки гарячим способом можна віднести до класичних і надійним закаткам. Важливо стежити, щоб при маринуванні гриби повністю були занурені в розсіл.
Інгредієнти: на 1 л.
- Волнушки – 1 кг
- Сіль – 60 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Листя вишні – 2 шт.
- Листя чорної смородини – 2 шт.
- Часник – 1 головка
- Перець духмяний горошок – 10 шт.
- Вода – 1 л.
Процес приготування:
Рецепт приготування маринованих вовнянок з часником смачний! Вовнянки переберіть, видаляючи лісове сміття, промийте.
Занурте їх у таз з холодною водою, щоб вони гарненько отмокла, на добу. Міняйте воду через кожні 4 години. Це важливо зробити, щоб вимити з вовнянок молочний сік, який надає їм гіркоту.
Почистіть гриби, видаляючи бахрому під капелюшком і обрізаючи кінчик ніжки. Гарненько промийте вовнянки під проточною водою.
поставте Каструлю з водою на вогонь, всипте в неї сіль і розмішайте. У киплячу воду опустіть гриби і варіть на середньому вогні 20 хвилин після закипання. Піну знімати шумівкою. Коли гриби осядуть на дно, вони готові. Перекладіть їх у друшляк і промийте. Великі гриби розріжте на кілька частин, дрібні залиште цілими.
В керамічну або глиняну миску покладіть промиті листя вишні і смородини. Розмістіть на листках шар грибів, посипте їх дрібкою солі, перцем і шматочками очищеного і промитого часнику. І так викладіть кілька шарів, поки не закінчаться інгредієнти.
Покладіть на гриби плоску тарілку, поставте вантаж і перемістіть в холод на місяць. Перед вживанням, вовнянки замочіть в холодній воді на 1 годину, щоб прибрати надлишки солі.
Приємного апетиту!
Вовнянки гарячим способом на зиму Вовнянки на зиму Гриби на зиму Мариновані вовнянки Мариновані гриби на зиму