Смачні мариновані помідори можна приготувати без стерилізації. Так вони збережуть більшу кількість корисних властивостей. Для цього замінимо варіння маринадом на оцтовій основі. Така закуска виходить дуже апетитною і зробить краще за будь-яку страву!
Інгредієнти: на 9 л.
- Помідори зелені – 5 кг
- Вода – 4 л
- Перець чорний горошок – 16 шт.
- Лавровий лист – 8 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сіль – 0,5 склянки
- Оцет столовий 9% – 250 мл
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Часник – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
Процес приготування:
Почнемо готувати зелені мариновані помідори без стерилізації. Зелені помідори промиваємо і розкладаємо в чисті стерилізовані банки. Заливаємо їх окропом, накриваємо зверху кришками і закутуємо теплим пледом або рушником. Лишаємо в такому вигляді на 20 хв.
Солодкий і гострий перець, а також моркву і часник очищаємо, моєму і подрібнюємо все з допомогою блендера.
Готуємо маринад, для цього додаємо у воду сіль і цукор, ставимо каструлю на плиту, доводимо до кипіння і чекаємо повного розчинення цукру і солі. Потім вливаємо оцет і проварюємо пару хвилин.
З помідорів зливаємо воду. Додаємо в кожну банку по 2 горошини перцю і лавровим листом. Кладемо по 2 ст. л. заправки з перцю і моркви і заливаємо доверху розсолом. Закочує банки. Чекаємо повного охолодження при кімнатній температурі.
Приємного апетиту!
Гострі помідори Мариновані зелені помідори на зиму Мариновані помідори в 3-х літрових банках Мариновані помідори з часником Мариновані помідори на 1 літр води Помідори на зиму Салат з помідорів, перцю і моркви Солодкі помідори на зиму