Смачні мариновані помідори можна приготувати без стерилізації. Так вони збережуть більшу кількість корисних властивостей. Для цього замінимо варіння маринадом на оцтовій основі. Така закуска виходить дуже апетитною і зробить краще за будь-яку страву!


Інгредієнти: на 9 л.

  • Помідори зелені – 5 кг
  • Вода – 4 л
  • Перець чорний горошок – 16 шт.
  • Лавровий лист – 8 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Сіль – 0,5 склянки
  • Оцет столовий 9% – 250 мл
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.

Процес приготування:

Почнемо готувати зелені мариновані помідори без стерилізації. Зелені помідори промиваємо і розкладаємо в чисті стерилізовані банки. Заливаємо їх окропом, накриваємо зверху кришками і закутуємо теплим пледом або рушником. Лишаємо в такому вигляді на 20 хв.

Солодкий і гострий перець, а також моркву і часник очищаємо, моєму і подрібнюємо все з допомогою блендера.

Готуємо маринад, для цього додаємо у воду сіль і цукор, ставимо каструлю на плиту, доводимо до кипіння і чекаємо повного розчинення цукру і солі. Потім вливаємо оцет і проварюємо пару хвилин.

З помідорів зливаємо воду. Додаємо в кожну банку по 2 горошини перцю і лавровим листом. Кладемо по 2 ст. л. заправки з перцю і моркви і заливаємо доверху розсолом. Закочує банки. Чекаємо повного охолодження при кімнатній температурі.

Приємного апетиту!

Гострі помідори Мариновані зелені помідори на зиму Мариновані помідори в 3-х літрових банках Мариновані помідори з часником Мариновані помідори на 1 літр води Помідори на зиму Салат з помідорів, перцю і моркви Солодкі помідори на зиму