Самий безтурботний спосіб приготування соте з баклажанів на зиму – скористатися мультиварка. При цьому бажано варити закуску два підходи, щоб овочів вистачало місця в чаші.
Інгредієнти: на 2 л.
- Баклажан – 2 кг
- Цибуля ріпчаста – 400 гр.
- Морква – 5 – 6 шт.
- Болгарський перець солодкий – 5 – 6 шт.
- Помідори свіжі – 1 кг
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сіль – 2 ст. л.
- Часник – 4 зуб.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Масло рослинне – 5 ст. л.
- Вода – 400 мл
- Петрушка – 1 пучок
- Перець чорний горошок – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати соте з баклажанів на зиму в мультиварці? Баклажани помити і порізати кубиками разом з шкіркою.
Цибулю почистити і дрібно нашаткувати.
Томати помити і порізати невеликими шматочками.
Моркву почистити, помити і порізати соломкою.
Солодкий болгарський перець помити, видалити коробочки з насінням. Порізати перці кільцями. Петрушку вимити, обтрусити від води і обсушити. Дрібно покришити.
з’єднати Помідори з перцем, посипати сіллю, дочекатися, щоб вони дали сік. Влити в чашу мультиварки рослинне масло, укласти шарами овочі разом з соком за наступною схемою: помідори, перець, ріпчасту цибулю, шматочки баклажанів, морква, петрушка. Покласти перець горошком і лавровий лист. Влити воду.
Готувати соте 50 хв. на програмі «Гасіння». За 3 хв. до закінчення тушкування додати пропущений через прес часник.
Розкласти продукт за простерилизованным банкам і закрити стерильними кришками. Остудити в перевернутому стані під теплою ковдрою і винести в льох.
Приємного апетиту!
Баклажани на зиму Салат з баклажанів і перцю на зиму Салат з баклажанів і цибулі на зиму Салат з баклажанів, помідорів і моркви на зиму Салат з баклажанів, помідорів і перцю на зиму Салат з помідорів, перцю і моркви Соте з баклажанів на зиму