Самий безтурботний спосіб приготування соте з баклажанів на зиму – скористатися мультиварка. При цьому бажано варити закуску два підходи, щоб овочів вистачало місця в чаші.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Баклажан – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 400 гр.
  • Морква – 5 – 6 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 5 – 6 шт.
  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Часник – 4 зуб.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Масло рослинне – 5 ст. л.
  • Вода – 400 мл
  • Петрушка – 1 пучок
  • Перець чорний горошок – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати соте з баклажанів на зиму в мультиварці? Баклажани помити і порізати кубиками разом з шкіркою.

Цибулю почистити і дрібно нашаткувати.

Томати помити і порізати невеликими шматочками.

Моркву почистити, помити і порізати соломкою.

Солодкий болгарський перець помити, видалити коробочки з насінням. Порізати перці кільцями. Петрушку вимити, обтрусити від води і обсушити. Дрібно покришити.

з’єднати Помідори з перцем, посипати сіллю, дочекатися, щоб вони дали сік. Влити в чашу мультиварки рослинне масло, укласти шарами овочі разом з соком за наступною схемою: помідори, перець, ріпчасту цибулю, шматочки баклажанів, морква, петрушка. Покласти перець горошком і лавровий лист. Влити воду.

Готувати соте 50 хв. на програмі «Гасіння». За 3 хв. до закінчення тушкування додати пропущений через прес часник.

Розкласти продукт за простерилизованным банкам і закрити стерильними кришками. Остудити в перевернутому стані під теплою ковдрою і винести в льох.

Приємного апетиту!

Баклажани на зиму Салат з баклажанів і перцю на зиму Салат з баклажанів і цибулі на зиму Салат з баклажанів, помідорів і моркви на зиму Салат з баклажанів, помідорів і перцю на зиму Салат з помідорів, перцю і моркви Соте з баклажанів на зиму