В даному рецепті вам пропонується засолити помідори холодним способом і з додаванням розсіл аспірину. Він буде добрим консервантом і додасть солоних помідорів незвичайний і оригінальний смак. По цьому рецепту помідори не стерилізуються і добре зберігаються під капроновою кришкою. На 1 л об’єму достатньо 1 таблетки аспірину. Зберігати таку заготовку можна і в темному місці квартири. Для засолювання потрібні помідори з товстою шкіркою і щільною м’якоттю.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Помідори свіжі – 2 кг
  • Сіль – 0.5 склянки
  • Аспірин – 3 шт.
  • Вода – 1.5 л
  • Часник – 4 зуб.
  • Корінь хрону – 5 див.
  • Парасольки кропу – 2 шт.
  • Селера – 1 гілка
  • Естрагон – 1 гілка
  • Петрушка – 4 шт.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування солоних помідорів з аспірином під капроновою кришкою? Банки для засолювання помідорів промийте теплою водою з содою. Стерилізувати їх не треба. Корінь хрону почистіть від шкірки і наріжте на невеликі шматочки. Промийте кріп і пряну зелень. Почистіть від лушпиння зубки часнику. У підготовлені банки покладіть зелень, кріп, хрін і часник.

Помідори ретельно промийте і щільно укладіть в банки. Між помідорами можете покласти гілочки зелені і зубки часнику.

В окремий посуд налийте чисту холодну воду і розчиніть в ній потрібну кількість кам’яної солі. В розсіл можна додати півсклянки оцту, тоді вони засолятся швидше, за кілька днів.

Таблетки аспірину розітріть в порошок в ступці, додайте їх в розсіл і перемішайте.

Приготовленим розсолом залийте помідори, заповнюючи банки, щоб розсіл перелився через край. Банки закрийте чистими капроновими кришками. Для надійності зберігання кожну банку помістіть на кілька хвилин у гарячу воду. Перенесіть помідори на зберігання в прохолодне місце або поставте в квартирі в затемненому місці. Через 2 тижні можете подати помідори до столу.

Їжте на здоров’я!

Закуска з помідорів на зиму Помідори без оцту на зиму Помідори з аспірином Помідори на зиму Помідори холодним способом Солоні помідори з часником