стручковий перець Маринований – неймовірно популярний у Грузії блюдо. Перчик виходить дуже смачним і пряним, а за рахунок маринаду в ньому зберігаються всі корисні властивості, що особливо стане в нагоді взимку в пору авітамінозу.


Інгредієнти: на 8 арк.

  • Болгарський перець солодкий – 4 кг
  • Перець чилі (червоний) – 3 кг
  • Перець чилі (зелений) – 3 кг
  • Перець чорний горошок – 1 ст. л.
  • Оцет винний червоний або Оцет білий винний – 2 л.
  • Масло рослинне – 1,5 л.
  • Часник – 600 гр.
  • Селера – 80 гр.
  • Петрушка – 50 гр.
  • Лавровий лист – 15 шт.
  • Сіль – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 250 гр.

Процес приготування:

Приступимо до готування маринованого перцю по-грузинськи на зиму. Приступимо до готування маринований перець по-грузинськи на зиму. Перець промиваємо і надрізаємо з одного боку для кращого проникнення маринаду.

Нарізаємо селеру і петрушку, тонко ріжемо часник.

Для маринаду в глибоку каструлю додаємо сіль, цукор, чорний перець горошком і лавровий лист.

Далі додаємо рослинне масло і винний оцет. На слабкому вогні доводимо маринад до кипіння і кип’ятимо його близько 5 хвилин.

В маринад викладаємо приблизно десяту частину перців і проварюємо їх на повільному вогні 20 хвилин.

Перекладаємо перці в друшляк і зливаємо назад в каструлю маринад. Також повертаємо назад лаврове листя.

Таким чином варимо всі перці.

Додаємо в маринад зелень, часник і цибулю і знову доводимо його до кипіння. Варимо близько 8 хвилин на повільному вогні.

Вимикаємо вогонь і закладаємо назад перець.

Перемішуємо всі інгредієнти.

Розкладаємо перець за простерилизованным банкам, утрамбовується і заливаємо маринадом.

Зберігати перець потрібно у прохолодному місці. Приємного апетиту!

Салат з перцю і часнику на зиму Салати з болгарського перцю на зиму