стручковий перець Маринований – неймовірно популярний у Грузії блюдо. Перчик виходить дуже смачним і пряним, а за рахунок маринаду в ньому зберігаються всі корисні властивості, що особливо стане в нагоді взимку в пору авітамінозу.
Інгредієнти: на 8 арк.
- Болгарський перець солодкий – 4 кг
- Перець чилі (червоний) – 3 кг
- Перець чилі (зелений) – 3 кг
- Перець чорний горошок – 1 ст. л.
- Оцет винний червоний або Оцет білий винний – 2 л.
- Масло рослинне – 1,5 л.
- Часник – 600 гр.
- Селера – 80 гр.
- Петрушка – 50 гр.
- Лавровий лист – 15 шт.
- Сіль – 200 гр.
- Цукор-пісок – 250 гр.
Процес приготування:
Приступимо до готування маринованого перцю по-грузинськи на зиму. Приступимо до готування маринований перець по-грузинськи на зиму. Перець промиваємо і надрізаємо з одного боку для кращого проникнення маринаду.
Нарізаємо селеру і петрушку, тонко ріжемо часник.
Для маринаду в глибоку каструлю додаємо сіль, цукор, чорний перець горошком і лавровий лист.
Далі додаємо рослинне масло і винний оцет. На слабкому вогні доводимо маринад до кипіння і кип’ятимо його близько 5 хвилин.
В маринад викладаємо приблизно десяту частину перців і проварюємо їх на повільному вогні 20 хвилин.
Перекладаємо перці в друшляк і зливаємо назад в каструлю маринад. Також повертаємо назад лаврове листя.
Таким чином варимо всі перці.
Додаємо в маринад зелень, часник і цибулю і знову доводимо його до кипіння. Варимо близько 8 хвилин на повільному вогні.
Вимикаємо вогонь і закладаємо назад перець.
Перемішуємо всі інгредієнти.
Розкладаємо перець за простерилизованным банкам, утрамбовується і заливаємо маринадом.
Зберігати перець потрібно у прохолодному місці. Приємного апетиту!
Салат з перцю і часнику на зиму Салати з болгарського перцю на зиму