Завдяки кислому томатного соку перці можна далі не стерилізувати. Це дуже зручно, на заготовки не витрачається зайвий час. Перці можна взяти різного кольору, так вийде гарніше.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Болгарський перець солодкий – 3 кг
  • Томатний сік – 1,5 л.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Перець духмяний горошок – 10 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Цукор-пісок – 1,5 склянки
  • Оцет столовий 9% – 0,5 склянки
  • Масло рослинне – 0,5 склянки
  • Сіль – 3 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування перцю в томатному соку без стерилізації на зиму? Перець перебрати, помити і звільнити від насіннєвих коробок. Знову помити і нарізати уздовж на довгі товсті смужки.

томатний сік всипати цукор, сіль. Покласти приправи і додати оцет. Поставити на середній вогонь і довести до кипіння. Після закипання варити 10 хвилин, знімаючи піну. Покласти в томатний сік шматочки перців, варити ще 15 хв

Виловити шумівкою і покласти в гарячі стерильні банки шматочки провареного перцю, далі залити киплячим томатним соком.

Закатати банки, перевернути догори дном і закутати в теплий плед. Після охолодження прибрати в холодильник або льох.

Приємного апетиту!

Салат з перцю і часнику на зиму Салати з болгарського перцю на зиму