Масляний крем Шарлотт – ідеальний крем для тортів. Він чудово тримає форму навіть при кімнатній температурі, тому він також відмінно підходить і для вирівнювання тортів. Межі крему виходять чіткими, таким масляним кремом можна декорувати торт різним чином.


Інгредієнти: на 7 порц.

  • Масло вершкове – 350 гр.
  • Цукор-пісок – 255 гр.
  • Молоко коров’яче – 190 гр.
  • Яєчний жовток – 3 шт.

Процес приготування:

Приступимо до приготування масляного крему Шарлот для торта. У каструлю викладаємо жовтки.

Вливаємо в жовтків необхідну кількість молока.

Все перемішуємо, щоб вийшла однорідна суміш.

Потім додаємо в отриману суміш цукор, перемішуємо.

Ставимо каструлю з вмістом на мінімальний вогонь, варимо сироп до загустіння.

Готовий сироп проціджують через дрібне сито.

Накриваємо ємність з сиропом харчовою плівкою, охолоджуємо до кімнатної температури протягом години.

В підходящу ємність поміщаємо розм’якшене вершкове масло, збиваємо його міксером до пишноти.

Акуратно і порційно вводимо остиглий сироп в масляну суміш, всі збиваючи міксером.

Наступний крок – додаємо в отриманий крем алкоголь (за бажанням), все перемішуємо міксером протягом хвилини.

Масляний крем Шарлотт для торта готовий!

Приємного вам чаювання!

Вершковий крем для торта Крем для вирівнювання і прикраси торта Крем для торта з молока і масла Крем для торта з молока, яєць і цукру Крем для трояндочок для прикраси торта Крем Шарлотт для торта Масляний крем для прикраси торта