Якщо ви шукаєте небанальний спосіб закатати маслюки на зиму, скористайтеся рецептом грибів в томатному соусі. Це насичена за смаком закуска, яка добре поєднується з вареною картоплею, підійде для приготування м’яса по-французьки.
Інгредієнти: на 1 л.
- Маслюки свіжі – 2 кг
- Цибуля ріпчаста – 5 головок
- Масло рослинне – 1 ст.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Оцтова есенція – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Томатна паста – 500 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати маслюки в томатному соусі. Маслюки перебрати, видалити лісове сміття, комах. Промити гриби в декількох водах.
Зварити маслюки у воді протягом 10 хв., не забуваючи знімати пінку, помити в холодній проточній воді. Влити в каструлю воду, щоб гриби тільки трохи плавали, довести до кипіння. Коли вода скипить, покласти в неї гриби. Якщо води виявилося дуже багато, то її можна прибрати черпаком.
Додати в каструлю олію, томатну пасту, перемішати. Цибулю почистити і нарізати півкільцями. Додати в гриби. Всипати також цукровий пісок і сіль, розмішати. Варити, перемішуючи, півгодини, за кілька хвилин до закінчення приготування влити оцет, варити ще 2 хв
В гарячому стані розкласти закуску по простерилизованным банкам, закатати. Перевернути банки догори дном і укутати до повного охолодження. Перемістити загортання в холодне місце і зберігати там без доступу сонячного світла.
Приємного апетиту!
Гриби на зиму Маслюки на зиму маслюки Солоні Як приготувати маслюки - рецепти