Медовик дуже поширений торт. Якщо крем ви можете зробити будь-який, то коржі для медовика обов’язково повинні бути на основі меду. Більш простий варіант – крем зі сметани й цукру, найбільш складний заварний зі згущеним молоком.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Цукор-пісок – 90 – 180 гр.
- Мед – 70 гр.
- Сода харчова – 25 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Для крему: –
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 4 ст. л.
- Молоко коров’яче – 0.5 л.
- Ванілін – 1 пакет
- Масло вершкове – 200 гр.
- Варена згущене молоко – 2 – 3 ст. л.
Процес приготування:
Готувати медовик з заварним кремом зі згущеним молоком просто! Змішайте яйця, цукор і мед. Перекладіть цю суміш у каструлю, поставте її на повільний вогонь, нагрівайте, постійно помішуючи, поки маса не стане однорідною.
Зніміть каструлю з вогню, всипте борошно, сіль і соду, замісити тісто. Розділіть тісто на 8 рівних частин.
Розкачайте кожен шматок тесту на пергаментним папері в пласт товщиною 3-4 міліметра.
З допомогою кришки або тарілки обріжте коржі до рівного кола. З обрізків зробіть корж довільної форми, він буде використовуватися для посипання.
Випікайте коржі в духовці при 190 градусах за 5-6 хвилин кожен. Час випічки залежить від потужності вашої духовки, тому стежте за тим, щоб коржі не підгоріли.
Приготуйте крем. Поставте молоко на невеликий вогонь, всипте в нього борошно. Прямо на плиті збийте ці інгредієнти міксером. Продовжуйте нагрівати масу, поки вона не загусне.
Потім зніміть з вогню, додайте вершкове масло, звичайний і ванільний цукор, перемішайте.
Останній введіть згущене молоко і добре збийте крем.
Торт складіть таким чином, коржі складайте один на одного, промазуючи їх кремом. Верхній корж і боки також промажте.
Додатковий корж подрібніть в крихту і посипати їй торт з усіх боків.
Приберіть торт в холодильник для просочення на 4-6 годин, після чого медівник буде повністю готовий.
Приємного апетиту!
Заварний крем для медовика Заварний крем для медовика зі згущеним молоком Крем для медовика з вареним згущеним молоком Медовик без сметани Медовик зі згущеним молоком і маслом Медовик радянського часу класичний Медовик, просочений заварним кремом Торти