Випічка меренгового рулету в газовій духовці має деякі особливості, адже мінімальна температура в такій духовці не встановлюється нижче 150°С. Бажано мати термометр. При випічці дверцята можна залишити відчиненими. Важливо, щоб корж покрився рум’яною скоринкою і був всередині м’яким. Технологія приготування меренги і крему залишаються звичайними.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яєчний білок – 4 шт.
- Цукрова пудра – 220 гр.
- Лимонна кислота – 1 щіпка
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
- Фісташки (мелені) – за смаком
- Ягоди – за смаком
- Для крему: –
- Вершки 33% – 100 гр.
- Сир сирний – 100 гр.
- Цукрова пудра – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до готування меренгового рулету в газовій духовці. Акуратно відокремте білки від жовтків, адже навіть невелика кількість жовтка може зіпсувати меренгу.
Білки помістіть в чашу блендера, насипте щіпку лимонної кислоти і на середній швидкості збивайте, поки маса не стане густою.
Потім в загуслу масу насипте цукрову пудру, переключіть швидкість блендера на максимальну потужність і збивайте до глянцевої стійкої текстури.
Потім насипте до збитим білків кукурудзяну муку і все просто перемішайте протягом 15 секунд.
Деко для випічки застелити якісної пекарської папером і викладіть на нього збиту масу.
Розподіліть меренгу по деку рівним шаром товщиною до 1,5 см і сформуйте її прямокутником. Можете присипати корж подрібненими фісташками.
розігрійте Духовку до 150°С, тобто встановіть мінімальний нагрів газової духовки. Випікайте меренговый корж протягом 20-25 хвилин до рум’яної скоринки на поверхні.
Потім спечений корж акуратно перекладіть на іншу рівну поверхню нижньою стороною вгору.
Для крему збийте в чаші блендера вершки з сирним кремом і цукровою пудрою. Збивайте на максимальній швидкості і протягом 30 хвилин, поки крем не стане густим.
Приготованим кремом намажте меренговый корж.
Підготуйте ягоди для рулету.
Ягоди викладіть у одного краю.
Крем можете також посипати подрібненими фісташками.
Акуратно згорніть корж рулетом.
Приготований рулет загорніть у фольгу і на 2 години помістіть в холодильник для просочення.
Потім зніміть фольгу, обріжте краї рулету і можете подати до столу.
Їжте на здоров’я!
Меренговый рулет