Випічка меренгового рулету в газовій духовці має деякі особливості, адже мінімальна температура в такій духовці не встановлюється нижче 150°С. Бажано мати термометр. При випічці дверцята можна залишити відчиненими. Важливо, щоб корж покрився рум’яною скоринкою і був всередині м’яким. Технологія приготування меренги і крему залишаються звичайними.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яєчний білок – 4 шт.
  • Цукрова пудра – 220 гр.
  • Лимонна кислота – 1 щіпка
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
  • Фісташки (мелені) – за смаком
  • Ягоди – за смаком
  • Для крему: –
  • Вершки 33% – 100 гр.
  • Сир сирний – 100 гр.
  • Цукрова пудра – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до готування меренгового рулету в газовій духовці. Акуратно відокремте білки від жовтків, адже навіть невелика кількість жовтка може зіпсувати меренгу.

Білки помістіть в чашу блендера, насипте щіпку лимонної кислоти і на середній швидкості збивайте, поки маса не стане густою.

Потім в загуслу масу насипте цукрову пудру, переключіть швидкість блендера на максимальну потужність і збивайте до глянцевої стійкої текстури.

Потім насипте до збитим білків кукурудзяну муку і все просто перемішайте протягом 15 секунд.

Деко для випічки застелити якісної пекарської папером і викладіть на нього збиту масу.

Розподіліть меренгу по деку рівним шаром товщиною до 1,5 см і сформуйте її прямокутником. Можете присипати корж подрібненими фісташками.

розігрійте Духовку до 150°С, тобто встановіть мінімальний нагрів газової духовки. Випікайте меренговый корж протягом 20-25 хвилин до рум’яної скоринки на поверхні.

Потім спечений корж акуратно перекладіть на іншу рівну поверхню нижньою стороною вгору.

Для крему збийте в чаші блендера вершки з сирним кремом і цукровою пудрою. Збивайте на максимальній швидкості і протягом 30 хвилин, поки крем не стане густим.

Приготованим кремом намажте меренговый корж.

Підготуйте ягоди для рулету.

Ягоди викладіть у одного краю.

Крем можете також посипати подрібненими фісташками.

Акуратно згорніть корж рулетом.

Приготований рулет загорніть у фольгу і на 2 години помістіть в холодильник для просочення.

Потім зніміть фольгу, обріжте краї рулету і можете подати до столу.

Їжте на здоров’я!

Меренговый рулет