Меренговый рулет в домашніх умовах – це рецепт, призначений тим, хто ніколи не пробував такий рулет. Повітряна текстура в поєднанні з кремом і кислинкою ягід робить десерт чудовим і не схожим на іншу випічку. Для гарного десерту важливо правильно підготувати білкову масу, щоб вона була легкою, пластичною і добре тримала форму.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Для меренги: –
  • Яйце – 5 шт.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Лимонний сік – 2 ст. л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
  • Мигдальні пелюстки – за смаком
  • Для начинки: –
  • Малина заморожена – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
  • Для крему: –
  • Сир Маскарпоне – 250 гр.
  • Вершки 33% – 150 гр.
  • Цукрова пудра – 60 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування меренгового рулету в домашніх умовах? Спочатку відміряйте потрібну кількість всіх інгредієнтів для рулету. Яйця, витримані при кімнатній температурі, акуратно розділіть на жовтки і білки.

Білки збийте міксером, починаючи з невеликої швидкості і поступово її збільшуючи. Коли в збитому білку з’являться однакові бульбашки, порційно додайте до них цукор, не припиняючи процесу збивання.

Потім відразу за цукром налийте до білків сік лимона.

Збивайте меренгу до отримання щільної текстури.

В щільну меренгу насипте кукурудзяний крохмаль і добре перемішайте.

Деко застеліть папером для випічки. Приготовану меренгу викладіть на деко рівним шаром товщиною до 1,5 див.

Посипте меренгу мигдалевими пелюстками. Потім помістіть деко в духовку, розігріту до 150°С, на 30 хвилин.

Спечена меренга має покритися тонкою рум’яною скоринкою.

Меренгу накрийте другим аркушем паперу, акуратно переверніть і залиште для охолодження.

Заморожену малину або будь-яку іншу ягоду покладіть в окрему каструльку.

Насипте до неї потрібну кількість цукру і помістіть ягоду на мінімальний вогонь.

Малину з цукром доведіть до кипіння. Крохмаль змішайте з невеликою кількістю води і отриману суміш тонким струменем введіть в киплячу малину. Все добре перемішайте і поваріть до повного загустіння.

Приготовлену начинку остудіть.

В чашу блендера покладіть охолоджений маскарпоне, налийте жирні вершки і насипте цукрову пудру.

На середній швидкості збийте крем до густоти сметани.

Приготований крем, залишивши пару ложок, нанесіть рівним шаром на остиглу меренгу.

Ножем поверхню крему зробіть рівною і залиште 1,5 см одного краю вільним.

На шар крему викладіть малинову начинку.

Акуратно поверніть виріб рулетом, починаючи з покритого кремом краю. Поверхня меренги з мигдалевими пелюстками повинна бути зовні.

Рулет обріжте з країв ножем. Потім перекладіть його на красиве блюдо.

Обрізані кінці рулету викладіть по його поверхні і декорують десерт свіжими ягодами.

Їжте на здоров’я!

Меренговый рулет