Ніжний меренговый рулет готується просто, а виглядає приголомшливо. Повітряна меренга дуже вдало поєднується з тане в роті вершковим кремом, а ягідна кислинка відтіняє солодкість і приємно освіжає. Якщо хочете здивувати гостей ніжним десертом, цей рецепт доведеться дуже до речі.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яєчний білок – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Вода – 3 ст. л.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Ванілін – 2 ч. л.
  • Цукрова пудра – 4 ст. л.
  • Сир сирний – 200 гр.
  • Горіхи – 2 ст. л.
  • Ягоди – 2 – 3 ст. л.
  • Вершки 33% або Вершки 30% – 30 мл

Процес приготування:

Приступимо до готування меренгового рулету від бабусі Емми. Готуємо продукти для рулету. Необхідно добре яєчні білки охолодити в холодильнику. Поки білки охолоджуються, зваримо сироп для меренги. Для цього висипаємо в сотейник цукор, вливаємо воду і ставимо на плиту. Постійно помішуючи, доводимо до кипіння і варимо до появи бульбашок. Знімаємо в плити.

Білки поміщаємо в широкий посуд і починаємо збивати міксером на повільній швидкості, поступово додаючи обертів. Необхідно домогтися щільної піни, що тримається на віночку. Додаємо ванільний цукор і знову збиваємо. Коли білкова маса набуде зазначену консистенцію, знову ставимо цукровий сироп на плиту, доводимо його до кипіння і уварюють кілька хвилин. Сироп повинен трохи загуснути. Якщо помістити краплю сиропу на холодну поверхню, крапля не повинна розтікатися, а зберігати форму. Знімаємо сироп з плити і тонкою цівкою вливаємо в білкову масу, одночасно збиваючи міксером. Не припиняючи збивання, вливаємо лимонний сік. Маса виходить щільна, дуже густа, блискуча і гладка. Якщо потягнути віночок, меренга повинна формувати стійкі піки.

Вийшла меренгу викладаємо на застелений промасленим пергаментом або силіконовим килимком деко, акуратно розрівнюємо лопаткою, надаючи масі прямокутну форму.

Відправляємо деко з меренгою в попередньо розігріту духовку до 175 градусів на середній рівень. Випікаємо протягом 25-30 хвилин до легкого рум’янцю.

Поки меренга випікається в духовці, приготуємо крем для майбутнього рулету. В об’ємну посуд поміщаємо сирний сир, вершки, ванільний цукор і цукрову пудру. Міксером збиваємо всі разом в пишну, густу масу. На даному етапі потрібно бути обережними: домігшись густої консистенції, необхідно відразу припинити збивання, так як вершки можуть расслоиться, якщо їх збивати занадто довго.

Готову меренгу дістаємо з духовки, даємо трохи охолонути і акуратно перевертаємо з дека на рушник, знімаємо пергамент, остуджуємо.

На меренговый корж ложкою викладаємо крем, акуратно розрівнюємо по всьому периметру, не доходячи до краю з одного боку пару сантиметрів. Посипаємо зверху подрібненими горіхами і улюбленими ягодами.

Надаємо форму рулету: піднімаючи рушник з одного боку, звертаємо корж в бік краю без крему, акуратно притискаючи формується рулет пальцями по всій його довжині. Готовий рулет поміщаємо в холодильник для повного охолодження.

Подаємо до столу, розрізаємо на порційні шматочки. Ніж повинен бути гострий і тонкий, щоб зріз був красивим, а шматочки зберегли округлу форму. При бажанні можна прикрасити цукровою пудрою.
Приємного апетиту!

Меренговый рулет