Легкий повітряний десерт без борошна і масла під назвою “Меренговый рулет з горіхами” підкорить вас. Ніжна вершкова начинка з сиру та вершків не залишить вас байдужими. З начинкою можна експериментувати – додати свіжі ягоди, фрукти, родзинки. Ніжне частування всім ласунам доведеться за смаком.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яєчний білок – 5 шт.
  • Цукор-пісок – 340 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 10 гр.
  • Ванілін – 16 гр.
  • Борошно горіхова – 25 гр.
  • Кокосова стружка – 50 гр.
  • Мигдальні пелюстки – 25 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Для крему: –
  • Вершки 30% – 200 гр.
  • Сир вершковий – 200 гр.
  • Цукрова пудра – 50 гр.
  • Малина – 300 гр.
  • Горіхи – за бажанням

Процес приготування:

Як почати готувати меренговый рулет з горіхами? Акуратно відокремте білки від жовтків.

Охолоджені білки з дрібкою солі почніть збивати на невеликих оборотах міксера, поступово збільшуючи швидкість.

Продовжуйте збивати білки і по одній ложці додайте цукровий пісок і ванільний цукор.

Збивайте на великій швидкості до отримання густої маси.

Додати кукурудзяний крохмаль і ретельно перемішайте.

Додайте горіхову борошно. Якщо борошна у вас немає, її можна змолоти в кавомолці з будь-якого виду горіхів.

Додайте кокосову стружку і акуратними рухами знизу вгору вмішайте в збиті білки.

Форму застеліть пергаментним папером, акуратно викладіть тісто і розрівняти силіконової лопаткою. Товщина не повинна перевищувати 1 див. Зверху присипте мигдалевими пелюстками.

Випікайте в добре розігрітій духовій шафі при температурі 160 градусів. Час випікання 30-40 хвилин. Дивіться по своїй духовці.

Меренгу вийміть з форми за допомогою другого аркуша пергаментного паперу.

Обережно зніміть пергаментний папір і залиште остуджувати.

Для крему збийте холодні вершки з цукровою пудрою і ванільним цукром.

Почніть збивати на маленьких обертах, поступово збільшуючи швидкість.

Додайте холодний вершковий сир і перемішайте протягом декількох хвилин.

Остиглий корж змастіть приготованим кремом. Зверху розкладіть малину.

Акуратно скрутіть рулет. Краї акуратно вирівняти ножем.

Прикрасьте на свій розсуд залишилися ягодами і горіхами.

Прекрасний ніжний десерт готовий! Кличте гостей і насолоджуйтеся незабутнім рулетом!

Меренговый рулет