Легкий і ніжний меренговый рулет готується без грама пшеничного борошна і масла. А в тандемі з повітряним кремом з маскарпоне і збитих вершків просто тане у роті. Свіжа полуниця в начинці відмінно відтіняє смак рулету і робить його ідеально збалансованим.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Для меренги: –
  • Яєчний білок – 4 шт.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Лимонний сік – 0.5 ч. л.
  • Цукрова пудра – 250 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ч. л.
  • Мигдальний пудра – 1 ст. л.
  • Для начинки: –
  • Сир Маскарпоне – 200 гр.
  • Цукрова пудра – 50 гр.
  • Вершки 33% – 200 гр.
  • Полуниця – 300 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати меренговый рулет з полуницею, маскарпоне і збитими вершками. Увімкніть духовку, встановивши температуру 180°С. Відокремте білки від жовтків. Видавити лимонний сік. На невеликих обертах почніть збивати яєчні білки в глибокій мисці. Як тільки з’являться перші бульбашки, всипте в білки щіпку солі і влийте лимонний сік. Збільшіть швидкість міксера і почніть поступово всипати ванільну цукрову пудру. Робіть це акуратно, щоб з-за рухів віночка вона не розліталася в сторони. Після того як вся цукрова пудра буде всипати продовжуйте збивати меренгу до стану жорстких піків. Вона повинна стати щільною і відмінно тримати форму.

На деко постеліть пергамент. Вибирайте пергамент хорошої якості, так як меренговый корж може приставати до неякісного пергаменту. Викладіть на нього збиті білки з цукровою пудрою і рівномірно розподіліть по всій поверхні дека. Зверху корж посипте мигдальною пудрою або борошном. Якщо у вас немає готової мигдальної пудри або борошна, то можете поступити таким чином. Залити невелику кількість мигдалевих горіхів окропом і дати постояти близько 10 хвилин. Після такої нехитрої маніпуляції дуже легко зняти шкіру з горіха. Очищений мигдаль підсушіть в духовій шафі, а потім подрібніть в чаші блендера або в кавомолці. Також замість мигдальної пудри, ви можете скористатися мигдалевими пелюстками. Деко з підготовленим меренговым коржем поставте в духовку на середній рівень і випікайте близько 20 хвилин. Буде чудово, якщо у вашому духовій шафі можна включити режим верх-низ.

Готовий меренговый корж помітно виросте в обсягах і покриється золотистою скоринкою.

Накрийте корж рушником і за допомогою металевої решітки або якого-небудь іншого рівного предмета переверніть його. Акуратно видаліть пергамент і дайте коржу з меренги повністю охолонути.

Поки корж остигає, приготуйте крем і начинку. Для цього налийте в глибоку ємність вершки, викладіть сир маскарпоне і всипте цукрову пудру. Почніть збивати на невеликих обертах, щоб інгредієнти об’єдналися. Потім збільште швидкість і збивайте крем до пишного і щільного стану. Свіжу полуницю переберіть, помийте, обсушити паперовими рушниками, а потім дрібно наріжте.

Викладіть на корж крем і розподіліть по всій поверхні, залишивши трохи місця з того краю до якого будемо згортати меренговый рулет. Зверху на крем викладаємо нарізану полуницю.

Допомагаючи собі рушником, скрутіть меренгу з начинкою в рулет. Перекладіть його на рівну поверхню і поставте в холодильник на 2 години. За цей час рулет застигне і його буде легко нарізати. Після закінчення 2 годин, дістаньте рулет з холодильника, акуратно обріжте краю гострим ножем.

Подавайте готовий меренговый рулет з полуницею, маскарпоне і збитими вершками порційно, попередньо прикрасивши на свій розсуд.

Смачного!

Меренговый рулет Меренговый рулет з полуницею