Меренговый рулет – страва, гідно оцінена відвідувачами ресторанів за вишуканість і ніжність смак. Але і ви цілком можете порадувати домочадців стравою високої кухні. Адже насправді приготувати це повітряне ласощі для родини не так вже й складно, головне – бажання і гарний настрій.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яєчний білок – 5 – 6 шт.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Вершки 33% – 200 мл
  • Цукрова пудра – 2 ст. л.
  • Фісташки (несолоні очищені) – 50 гр.
  • Фісташковий ароматизатор – 2 ч. л.
  • Малина – 100 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати меренговый рулет з фісташками? У глибокій ємності збиваємо білки на невеликій швидкості до утворення легко піни.

Додаємо сіль, лимонний сік. Поступово вводимо цукор. Збиваємо на середній швидкості до повного розчинення цукру, потім збільшуємо швидкість і чекаємо утворення стійких піків.

Збиті білки викладаємо на деко, застелене папером для випічки. Акуратно шпателем або ложкою розподіляємо білки по всій поверхні дека. Випікаємо в духовці при 175 градусах протягом 20-25 хвилин.

Приступаємо до начинку рулету. Збиваємо вершки з цукровою пудрою до утворення стійких піків. Вводимо в тісто фісташковий ароматизатор, добре вимішуємо.

Дістаємо з духовки готову основу, перевертаємо її на рушник. Даємо охолонути, потім обережно видаляємо всю папір для випічки.

Виливаємо на основу вже готову начинку, рівномірно розподіляємо. Зверху посипаємо подрібненими фісташками, викладаємо малину.

Акуратно згортаємо рулет, загортаємо його в харчову плівку і кладемо в холодильник на пару годин. Потім дістаємо рулет і розрізаємо його.

Меренговый рулет з фісташками готовий. Насолоджуємося!

Меренговый рулет