Меренговый рулет з маскарпоне простий смачний і сподобається вашим домочадцям! Легкий повітряний десерт без борошна і масла стане вашим фаворитом серед десертів. Ніжна начинка з маскарпоне не залишить вас байдужими. З начинкою можна експериментувати – додати свіжі ягоди, фрукти, горіхи, родзинки, і все, що ви любите. Ніжне частування всім ласунам доведеться за смаком.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яєчний білок – 5 шт.
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Для крему: –
- Вершки 30% – 300 мл
- Сир Маскарпоне – 200 гр.
- Цукрова пудра – 1.5 – 2 ст. л.
- Ванілін – 1 ч. л.
- Журавлина – за бажанням
- Полуниця – за бажанням
- Малина – за бажанням
- Горіхи – за бажанням
Процес приготування:
Як почати готувати меренговый рулет з маскарпоне? Охолоджені білки почніть збивати на невеликих оборотах міксера, поступово збільшуючи швидкість.
Продовжуйте збивати білки і по одній ложці додайте цукровий пісок.
Влийте лимонний сік і добре перемішайте міксером.
Додати кукурудзяний крохмаль і ретельно перемішайте.
Вийде щільна повітряна маса. При перевертанні ємності, білки залишаються в мисці.
Форму застеліть пергаментним папером, акуратно викладіть тісто і розрівняти силіконової лопаткою. Товщина не повинна перевищувати 1 див.
Випікайте в добре розігрітій духовій шафі при температурі 140-160 градусів. Час випікання 30-40 хвилин. Дивіться по своїй духовці.
Коли корж буде готовий, зверху утворюється злегка золотиста цукрова скоринка.
Меренгу вийміть з форми за допомогою другого аркуша пергаментного паперу. Остудіть.
Для крему збийте холодні сир маскарпоне та вершки з цукровою пудрою і ванільним цукром. Почніть збивати на маленьких обертах, поступово збільшуючи швидкість.
Остиглий корж змастіть приготованим кремом.
За своїм бажанням додайте ягоди і горіхи.
Акуратно скрутіть рулет.
Прикрасьте на свій розсуд залишилися ягодами і горіхами.
Прекрасний ніжний десерт готовий! Кличте гостей і насолоджуйтеся!