Меренговый рулет з маскарпоне простий смачний і сподобається вашим домочадцям! Легкий повітряний десерт без борошна і масла стане вашим фаворитом серед десертів. Ніжна начинка з маскарпоне не залишить вас байдужими. З начинкою можна експериментувати – додати свіжі ягоди, фрукти, горіхи, родзинки, і все, що ви любите. Ніжне частування всім ласунам доведеться за смаком.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яєчний білок – 5 шт.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Для крему: –
  • Вершки 30% – 300 мл
  • Сир Маскарпоне – 200 гр.
  • Цукрова пудра – 1.5 – 2 ст. л.
  • Ванілін – 1 ч. л.
  • Журавлина – за бажанням
  • Полуниця – за бажанням
  • Малина – за бажанням
  • Горіхи – за бажанням

Процес приготування:

Як почати готувати меренговый рулет з маскарпоне? Охолоджені білки почніть збивати на невеликих оборотах міксера, поступово збільшуючи швидкість.

Продовжуйте збивати білки і по одній ложці додайте цукровий пісок.

Влийте лимонний сік і добре перемішайте міксером.

Додати кукурудзяний крохмаль і ретельно перемішайте.

Вийде щільна повітряна маса. При перевертанні ємності, білки залишаються в мисці.

Форму застеліть пергаментним папером, акуратно викладіть тісто і розрівняти силіконової лопаткою. Товщина не повинна перевищувати 1 див.

Випікайте в добре розігрітій духовій шафі при температурі 140-160 градусів. Час випікання 30-40 хвилин. Дивіться по своїй духовці.

Коли корж буде готовий, зверху утворюється злегка золотиста цукрова скоринка.

Меренгу вийміть з форми за допомогою другого аркуша пергаментного паперу. Остудіть.

Для крему збийте холодні сир маскарпоне та вершки з цукровою пудрою і ванільним цукром. Почніть збивати на маленьких обертах, поступово збільшуючи швидкість.

Остиглий корж змастіть приготованим кремом.

За своїм бажанням додайте ягоди і горіхи.

Акуратно скрутіть рулет.


Прикрасьте на свій розсуд залишилися ягодами і горіхами.
Прекрасний ніжний десерт готовий! Кличте гостей і насолоджуйтеся!

Меренговый рулет Меренговый рулет з полуницею