Меренговый рулет з вишнею – це приголомшливий легкий десерт, що складається з ніжного вершкового крему з легкої вишневої кислинкою, обрамленого в повітряну хрустку меренгу.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Яйце – 6 шт.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Лимонний сік – 3 ст. л.
  • Крохмаль картопляний – 2 ст. л.
  • Вершки 33% – 300 мл
  • Сир вершковий – 300 гр.
  • Вишня – 200 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування меренгового рулету з вишнею? Яйця необхідно попередньо охолодити в холодильнику, так вони краще взобьются. Акуратно відокремлюємо білки і поміщаємо їх у суху ємність. Жовтки в нашому рецепті нам не знадобляться, з них можна приготувати легкий вишневий курд, який чудово підійде як до меренговому рулету, так і до інших десертів.

Починаємо збивати білки на невеликій швидкості.

Після того, як з’являться невеликі пухирці необхідно додати лимонний сік.

Після цього збільшуємо швидкість і починаємо по столовій ложці додавати цукор.

Білки збиваємо до густих піків.

Вводимо в білки, крохмаль, він може бути як картопляний, так і кукурудзяний, і знову все ретельно збиваємо.

Деко застеляємо пекарським папером або килимком для випічки.

Лопаткою акуратно викладаємо тісто на деко.

Розподіляємо тісто товщиною близько 1 см, в процесі запікання меренга ще трохи підніметься.

Ставимо в духовку, попередньо розігріту до 140 градусів на 30-40 хвилин. Зверху повинна утворитися щільна кірочка. По готовності виймаємо деко, даємо коржу охолонути.

За цей час готуємо крем. У суху ємність виливаємо попередньо охолоджені в холодильнику вершки і збиваємо до стійкої піни.

Після цього, не перестаючи збивати, в кілька етапів додаємо вершковий сир. У нас вийшов повітряний вершковий крем.

Беремо чистий лист пекарської папери, кладемо його поверх меренги і акуратно перевертаємо на рівну поверхню. Потім видаляємо аркуш, на якому выпекалась меренга.

Змащуємо її вже готовим кремом, рівномірно розподіляючи його по всій поверхні, додаємо очищені від кісточок вишні (якщо ягоди були заморожені, попередньо їх треба розморозити і дати трохи стекти рідини, відкинувши їх на друшляк).

Акуратно згортаємо в рулет так, щоб корж не надломался, допомагаючи собі пергаментом.

Готовий рулет ставимо в холодильник на пару годин, щоб він добре просочився. Після охолодження нарізаємо порційно і подаємо до столу!

Меренговый рулет