Цей меренговый рулет з сирним сиром став популярний за простотою приготування. Крем на основі кисломолочного сиру зробить десерт дуже ніжним і повітряним. Рулет ідеально поєднується з ягідним сиропом. Страва буде гідно святкового столу.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яєчний білок – 5 шт.
  • Цукор-пісок – 220 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Для крему: –
  • Сир сирний – 200 гр.
  • Вершки 33% – 300 мл
  • Цукрова пудра – 100 гр.
  • Малина – за смаком
  • Малиновий сироп – за смаком

Процес приготування:

Готувати меренговый рулет з сирним сиром просто! Спочатку підготуйте всі потрібні продукти для рулету.

Охолоджені (це обов’язкова умова) яйця розділити на білки і жовтки.

Білки помістіть в чашу блендера, додайте щіпку солі і на маленькій швидкості збийте до отримання густої піни.

Потім, не припиняючи процесу збивання, порційно насипте до білків весь цукор.

Збивайте масу до стійких піків.

Деко застеліть папером для випічки.

Рівним шаром викладіть на деко приготовану меренгу і лопаткою вирівняйте її поверхню.

Випікайте меренговый корж в духовці при 150°С протягом 30-40 хвилин. Для перевірки на готовність притисніть корж пальцем. Якщо при цьому скоринка буде хрустіти, значить, корж готовий.

Поки корж випікається, підготуйте продукти для крему. Сирний сир і вершки бажано охолодити.

Вершки налити в чашу блендера і збийте до загусання і збільшення їх в об’ємі.

Потім порційно всипте до вершків цукрову пудру і в кінці – сирний сир. Всі ці інгредієнти збивайте на невеликій швидкості протягом 1-2 хвилин.

Спечений меренговый корж дістаньте з духовки і акуратно переверніть на будь-яку чисту поверхню. Видаліть папір. Корж трохи остудіть.

Рівним шаром викладіть на корж приготований крем.

Поверх крему укладіть цілі ягоди малини.

Корж з кремом акуратно загорніть рулетом і трошки рукою притисніть.

Декоруйте меренговый рулет з сирним сиром будь-яким ягідним сиропом і можете подати до столу.

Їжте на здоров’я!

Меренговый рулет