Давно шукали рецепт десерту, який зможе по праву зайняти місце фірмового страви у вашій родині? Меренговый рулет з полуницею з легкістю впоратися з таким завданням. Повітряна, таїть у роті, приготовлена без грама борошна і масла солодкість припаде до смаку кожному, навіть самому прискіпливому члену сім’ї.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Яєчний білок – 4 шт.
  • Лимонний сік – 0.33 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цукрова пудра – 250 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Мигдальний пудра – 1 ст. л.
  • Для начинки: –
  • Вершки 33% – 400 мл
  • Цукрова пудра – 100 гр.
  • Полуниця 400 гр.

Процес приготування:

Приступимо до готування меренгового рулету з полуницею і збитими вершками. Збиваємо в глибокій ємності білки до утворення бульбашок, додаємо лимонний сік і сіль, продовжуємо збивати. Поступово вводимо цукрову пудру. Після утворення стійких піків збивання можна припинити.

Застеляємо деко пергаментом, промазуємо його вершковим маслом і виливаємо туди збиті білки. Акуратно розподіляємо їх по всьому листу, зверху тісто посипаємо мигдальною пудрою (це може бути і подрібнений в кавомолці мигдаль).

Ставимо деко в попередньо розігріту до 180 градусів духовку, випікаємо близько 20 хвилин до утворення рівномірної скоринки.

накриваємо Рушником деко, перевертаємо його так, щоб готове тісто виявилося на рушник, видаляємо з нього пергамент, обов’язково даємо охолонути.

Для приготування начинки для рулету беремо охолоджені вершки і приступаємо до їх взбиванню. Потихеньку додаємо цукрову пудру. Вершки повинні стати щільною, стійкої консистенції. Після збивання відразу викладаємо вершки на вже остигле тісто. Промазуємо рулет вершків, трохи відступаючи від краю, так рулет скрутитися краще. На вершки викладаємо полуницю, нарізану невеликими шматочками.

Рушником скручуємо рулет і вбиваємо його в холодильник на 2-3 години.

Після охолодження рулет слід дістати з холодильника і гострим ножем легким натисканням зрізати краї рулету. Ніжний десерт готовий! Приємного апетиту.

Меренговый рулет Меренговый рулет з полуницею