Якщо ви любите всесвітньо відомий десерт Павлова, то сміливо готуйте меренговый рулет з полуницею і маскарпоне. Хрустка скоринка меренги, мигдальні пелюстки, соковита полуниця і всього півгодини на приготування цього дива кондитерського мистецтва. Погодьтеся, встояти неможливо.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Для меренги: –
  • Яєчний білок – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 350 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 15 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Лимонний сік – 2 ст. л.
  • Мигдальні пелюстки – 15 гр.
  • Для начинки: –
  • Полуниця 400 гр.
  • Сир Маскарпоне – 200 гр.
  • Вершки 33% – 200 мл
  • Цукрова пудра – 50 гр.

Процес приготування:

Як приготувати меренговый рулет з полуницею та маскарпоне? Акуратно відокремте білки від жовтків. У вас не повинно потрапити ні краплі жовтка в білок, інакше він просто не зіб’ється. Перелийте білок в чисту, суху дюжу, всипте в нього щіпку солі і почніть збивати на низьких обертах. Коли на поверхні білка з’являться перші бульбашки, збільшити швидкість міксера до середньої, і поступово всипте цукор в білок. Збийте білки з цукром близько 10 хвилин, до повного розчинення останнього. В цей час увімкніть духовку і розігрійте її до 200°С. Коли білки взобьются до стані м’яких пік (не обпадають при перевороті віночка і тримають форму) знизьте швидкість до мінімуму і введіть сік лимона. Слідом всипте кукурудзяний крохмаль і збивайте ще 15-20 секунд. Лимонний сік дозволить нейтралізувати зайву солодкість меренги, а кукурудзяний крохмаль стабілізує меренговый корж.

Збиті білки повинні бути щільними і відмінно тримати форму. Багато кондитери перевіряють, чи добре збиті білки, перевертаючи дюжу догори дном. Якщо все зроблено вірно, меренга залишиться на тому ж місці, не рушивши навіть на міліметр по стінках дюжи.

Перекладіть збиту меренгу на деко, застелене силіконовим килимком або пергаментом. Розрівняйте металевої спатулой або силіконової лопаткою по всій поверхні дека.

Перед тим як відправити меренговый корж в духовку, посипте його мигдалевими пелюстками. Готові мигдальні пелюстки можете замінити дрібно рубаними горіхами.

Як тільки ви відправите деко з меренговым коржем духова шафа, знизьте температуру до 160°С. Випікайте корж до золотистої скоринки близько 20 хвилин. По можливості використовуйте режим верх-низ. Так як всі духовки індивідуальні, то час приготування може змінюватись в меншу і більшу боку. Орієнтуйтеся саме на свою духовку.

Рум’яний корж дістаньте з духовки, накрийте його зверху рушником або другим листом пергаменту і переверніть на решітку догори дном. З гарячого коржа зніміть пергамент або силіконовий килимок. Дайте коржу повністю охолонути, щоб уникнути розшарування крему.

Поки меренговый рулет буде остигати приготуйте крем. Холодний сир маскарпоне, вершки і цукрову пудру помістіть в дюжу міксера і збийте до однорідного щільного стану. Потім нанесіть його на корж і рівномірно розподіліть.

Помийте ягоди полуниці, промокніть їх паперовими рушниками, які вбере зайву вологу і наріжте на невеликі шматки.

Викладіть на крем шматочки полуниці.

Акуратно згорніть меренговый рулет, допомагаючи собі пергаментом або рушником, і помістіть його в холодильник на 1-2 години.

Прикрасьте готовий меренговый рулет з полуницею та маскарпоне за своїм бажанням і подавайте справжнє диво кондитерського мистецтва до столу.

Приємного апетиту!

Меренговый рулет Меренговый рулет з полуницею