Дієтичне млинці є прекрасною альтернативою млинців, приготованим за традиційним рецептом. Головний секрет цієї страви – у вівсяному борошні. У рецепті, який представлений вашій увазі, ви дізнаєтеся, як підготувати вівсяну муку і з якими інгредієнтами її варто з’єднати, щоб порадувати своїх близьких.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно вівсяна – 6 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Молоко коров’яче – 180 мл
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 40 мл
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Як почати готувати дієтичні млинці? Беремо вівсяну муку. Її можна використовувати як готової, так і отримати шляхом подрібнення вівсяних пластівців з допомогою блендера. Вівсяну муку необхідно попередньо просіювати.
В окремій глибокій мисці з’єднуємо цукор, сіль, розпушувач і куряче яйце. Отриману масу необхідно ретельно перемішати до тих пір, поки вона не стане однорідною.
Туди ж відправляємо молоко. В даному випадку краще всього віддати перевагу молоку з низьким відсотком жирності.
Далі в отриману масу поступово вводимо просіяне вівсяну муку.
Все необхідно ретельно перемішати. У тесті не повинно бути грудочок.
Далі у тісто додаємо рослинне масло. Знову все перемішуємо.
Тепер можна приступати до процесу випікання млинців. Розігріваємо сковорідку, змащену рослинним маслом. Невелику кількість тіста рівномірно розподіляємо по поверхні сковорідки. Обсмажуємо млинець протягом однієї хвилини, потім перевертаємо його і обсмажуємо з іншого боку.
Дієтичне млинці готові до подачі.
Млинці Млинці з розпушувачем на молоці Млинці на Масляну Млинці на молоці з яйцями Оригінальні млинці на Масляну Солодкі млинці на молоці Тонкі млинці