Пишні красиві млинці легко виходять на дріжджах. Особливість такого рецепту в тому, що продукт можна їсти як з солоними стравами, так і з солодким варенням.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кефір – 2 склянки
  • Окріп – 1 склянка
  • Дріжджі швидкодіючі – 10 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 1,5 склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Масло – для смаження

Процес приготування:

Щоб приготувати млинці на дріжджах з окропом, яйця збиваємо з цукром і сіллю до однорідної маси. Потім вливаємо кефір. Продовжуємо збивати. На цьому ж етапі поступово всипаємо борошно.

Потім додаємо до тіста розчинені дріжджі, вливаємо крутий окріп. Постійно помішуємо вміст.

Залишаємо тісто, поки воно не дозріє. Ми це побачимо з яскраво вираженим бульбашок на поверхні. Після цього додаємо рослинне масло і перемішуємо. Тісто готове.

Розігріваємо сковороду, обмазуємо її шматочком вершкового масла і виливаємо трохи тіста. Смажимо млинці до готовності.

Рум’яні пористі млинці на дріжджах можна подавати до столу. Приємного апетиту!

Заварні млинці Млинці без молока Млинці без соди Млинці на окропі Оригінальні млинці на Масляну Товсті млинці на кефірі