Завдяки тому, що в основі приготування страви, рецепт якого представлений вашій увазі, лежить кисле молоко, наші млинці придбають незвичайний зовнішній вигляд: стають більш легкими і пористими. Крім того, якщо в процесі приготування ви не забудете додати в тісто харчову соду, ефект від кислого молока значно збільшиться.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Молоко кисле – 1 л
  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно пшеничне – 2 – 2,5 склянки
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Масло оливкове – 5 ст. л.

Процес приготування:

Готувати млинці на кислому молоці на 1 літр просто! Перед тим, як приступити до приготування, дістаньте з холодильника кисле молоко. В ідеалі воно повинно бути кімнатної температури.

Далі в окремій глибокій ємності змішайте яйця, цукор і кисле молоко.

Все ретельно перемішайте. Для цих цілей краще всього використовувати міксер.

Попередньо просіяне борошно поступово вводимо в отриману суміш, не припиняючи процес роботи міксера. Наявність грудочок у тесті неприпустимо.

Додаємо в тісто олію і харчову соду.

Знову все перемішуємо. Дайте настоятися тесту двадцять хвилин.

Потім розігрійте сковорідку. вилийте на неї невелику кількість тіста, рівномірно розподіліть його по поверхні сковорідки.

Обсмажуємо наші млинці з обох боків до утворення легкої золотистої скоринки.

Млинці Млинці без дріжджів Млинці на 1 літр молока Млинці на молоці без дріжджів Млинці на молоці з яйцями Оригінальні млинці на Масляну Російські млинці