Для приготування страви, яка представлена вашій увазі, дуже важливо використовувати саме кислу сироватку. В іншому випадку наші млинці не вийдуть такими легкими і повітряними.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 200 мл
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Молочна сироватка (тепла) – 500 мл
  • Цукор-пісок – 3 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування млинців на сироватці без яєць? У глибоку миску виливаємо склянку теплої сироватки, туди ж відправляємо просіяне борошно, сіль, цукор і половину чайної ложки соди.

Отриману масу розмішайте і залиште на п’ятнадцять хвилин – клейковина повинна розбухнути.

Після закінчення часу доливаємо в загальну масу ще склянку теплої сироватки і половину чайної ложки харчової соди.

Все ретельно перемішуємо, додаємо дві столові ложки рослинної олії. Потім знову перемішуємо.

З тіста формуємо блін, рівномірно розподіливши його по поверхні сковорідки.

Обсмажуємо млинець з обох сторін.

Готові млинці подаються гарячими.

До них можна подавати мед, сметану, масло, солодкі соуси.

Млинці Млинці без дріжджів Млинці без молока Млинці без яєць Млинці на сироватці