Заварні млинці на йогурті з окропом готуються з доступних продуктів, які є практично завжди у вас вдома в холодильнику. Йогурт при цьому можна використовувати як солодкий з наповнювачами, так і звичайний несолодкий без добавок. Крім того, якщо молочний продукт трохи застоявся на день-два після закінчення терміну придатності, в тісто він годиться.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Йогурт – 250 мл
- Яйце – 1 шт.
- Вода – 125 мл
- Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
- Сіль – 0,3 ч. л.
- Сода харчова – 0,25 ч. л.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати млинці на йогурті з окропом? У миску викласти йогурт, туди ж відправити яйце, сіль, цукровий пісок, просіяти пшеничне борошно.
Все добре перемішати і пробити міксером або віночком до однорідності.
Воду закип’ятити, всипати туди соду, розмішати. Відразу ж влити в тісто і перемішати. Дати постояти близько 5 хв.
Влити в тісто олію без запаху, знову розмішати.
Широку сковороду розжарити на сильному вогні, змастити рослинним маслом і влити порцію тіста.
Дочекатися, поки на поверхні з’являться дірочки, і перевернути. Потримати близько 20 сек. і зняти на тарілку. Так само спекти всі млинці.
При бажанні кожен млинець можна змащувати вершковим маслом перед укладанням в стопку. Подавати млинці на йогурті зі сметаною, згущеним молоком, ягодами, варенням або медом.
Приємного апетиту!
Заварні млинці Млинці без дріжджів Млинці без молока Млинці на окропі Млинці на окропі без молока Оригінальні млинці на Масляну