Сьогодні ми з вами приготуємо справжні налисники. Це тонкі млинці з класичної сирною начинкою. Для їх приготування необхідно знати кілька нюансів:

борошно в тісто необхідно вводити поступово, щоб тісто не вийшло занадто крутим;
яйця для тесту не треба збивати в круту піну, щоб не утворювалася пишна піна;
в процесі випікання млинців на сковороду необхідно наливати трохи тесту, щоб налисники вийшли тонкими.

Ось і всі секрети, давайте приступимо до приготування!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 5 – 6 ст. л.
  • Яйце – 3 – 4 шт.
  • Молоко коров’яче – 500 мл
  • Масло рослинне – 5 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Для начинки: –
  • Сир – 700 гр.
  • Ізюм – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 4 – 5 ст. л.

Процес приготування:

Готувати тонкі млинці з начинкою просто! У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо цукор і збиваємо все за допомогою міксера 1 хвилину.

Коли цукор розчинився, ми вводимо молоко. Потім додаємо сіль і по столовій ложці додаємо просіяне борошно. Консистенція тіста повинна бути трохи в’язкою, але не занадто, як у рідкого меду.

Після того, як ми добилися потрібної консистенції – додаємо в тісто олію. Добре перемішуємо.

Приступаємо до приготування млинців: сковороду, ставимо розігріватися на середній вогонь, перед смаженням першого млинця сковороду змащуємо невеликою кількістю рослинного масла. На сковороду наливаємо половину ополоника тіста і розподіляємо його тонким шаром по всій сковороді. Чекаємо, поки млинець підрум’яниться і за допомогою лопатки перевертаємо його на іншу сторону. Трохи обсмажуємо і знімаємо зі сковороди.

Для начинки домашній сир змішуємо з цукром. Родзинки заливаємо окропом, залишаємо на 5-7 хвилин. Потім зливаємо воду, промиваємо родзинки і відкидаємо його на друшляк. Після того, як вся вода стекла, додаємо ізюм в сир і добре перемішуємо. В кожен млинець викладаємо по столовій ложці начинки, трохи розподіляючи її по всій ширині млинця, і звертаємо його рулетиком. Перед подачею млинці обсмажуємо на вершковому маслі з усіх сторін і викладаємо в тарілку. Трохи поливаємо яблучним джемом і подаємо на стіл. Приємного чаювання!

Млинці Млинці без дріжджів Млинці без соди Млинці з сиром Млинці класичні Млинці на молоці без дріжджів Млинці на молоці з яйцями Оригінальні млинці на Масляну