Щоб не розбавляти тісто для млинців зайвою водою, пропонуємо приготувати млинці на нежирному кефірі. Для цього знадобиться кефір жирністю 1,5 відсотка. Такі млинці виходять досить тонкими, збалансованими за солодощі і пахнуть ваніллю.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Борошно пшеничне – 8 ст. л.
- Яйце – 2 шт.
- Кефір 1.5% – 0,5 л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сода харчова – 1 щіпка
- Ванілін – 0,5 пакетів
Процес приготування:
Готувати млинці на кефірі без води просто! Яйця розбити в миску.
Додати до них сіль, цукровий пісок, ванілін, олію. Соду погасити невеликою кількістю оцту і додати в миску.
Збити все віночком або міксером до однорідності. Також можна скористатися виделкою.
Влити в тісто кефір кімнатної температури і розмішати до об’єднання з іншими продуктами.
Всипати в тісто просіяне пшеничне борошно, збити міксером або віночком, розбиваючи грудочки і домагаючись максимальної однорідності тесту.
Млинцеву або звичайну нагріти сковороду на сильному вогні. Змастити поверхню сковороди рослинним маслом без запаху, вилити ополоник тесту в центр і, повертаючи сковороду по колу, розподілити його у формі кола. Коли на поверхні тіста з’являться дірочки, а краї злегка підсохнуть, млинець потрібно акуратно перевернути на іншу сторону і досмажити. Посмажити всі млинці і скласти їх рівною стопкою один на одного.
Подавати млинці з солодким згущеним молоком, рідким медом або кленовим сиропом.
Приємного апетиту!
Мереживні млинці Млинці Млинці без молока Млинці класичні Млинці на кефірі Російські млинці