Класичні млинці на кефірі виходять тонкими і ажурними. За своїм смаком можна регулювати кількість цукру і використовувати млинці в приготуванні різних страв від десертів до ситних страв для обіду і вечері.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 1.5 склянки
- Окріп – 100 мл
- Кефір – 2 склянки
- Яйце – 2 шт.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Олія соняшникова – 2 – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Цукор-пісок – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати млинці на кефірі класичні. Влийте в миску кефір, додайте сіль, цукор, просіяне борошно, замісіть тісто без грудочок. Залиште на 10 хвилин до появи бульбашок.
Додайте до тіста яйця, перемішайте.
Тонкою цівкою влийте в тісто окріп, постійно помішуючи тісто. Потім додайте 2 столові ложки соняшникової олії, щоб при смаженні млинці не приставали до сковороді.
Розігрійте сковороду, змастіть її маслом, це потрібно тільки для першого млинця. Налийте на сковорідку тісто, розподіліть його по всьому денця, щоб вийшов млинець круглої форми. Смажте його з однієї сторони поки на поверхні не залишиться сирого тіста, потім переверніть і смажте 1-2 хвилини з іншого боку. Готуйте, поки не закінчиться тісто.
Готові млинці подавайте до чаю з варенням або сметаною.
Приємного апетиту!
Заварні млинці Заварні млинці на кефірі з окропом Млинці Млинці без дрожжей Млинці на Масляну Товсті млинці на кефірі