Що відрізняє млинці з дірочками від інших? Вони – ажурні, рум’яні, пористі і тонкі. При готуванні не рвуться і не прилипають, і дуже швидко печуться. За смаком виходять ніжні й ароматні. Звичайно, у рецепті є один секрет, про який ми розповімо нижче. Такі млинці дуже смачні з начинкою, адже вони міцні і не сохнуть.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Кефір – 2 склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Сіль 0.25 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Вода кип’ячена – 1 склянка
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати млинці на кефірі з дірочками, яйця в мисці з’єднайте з цукром і сіллю і перемішайте до невеликої піни.

Влийте кефір і розмішайте віночком. Кисломолочний продукт добре підійде і постояв кілька днів відкритим.

Борошно по не многу просеивайте в миску і кожен раз добре перемішуйте.

Тісто заважайте до однорідності, воно має бути, як густа сметана.

А тепер час самого простого, але важливого інгредієнта. В крутий окріп додати соду і розмішайте, щоб розчинилася. Відразу перелийте його в тісто і швидко починайте розмішувати. Це зробить тісто більш гладким і однорідним. Влийте олію і перемішайте до повного змішування.

Залиште тісто постояти 10 хвилин, щоб сода з кефіром почали взаємодія. На поверхні будуть з’являтися бульбашки. Більше тісто не розмішуйте, інакше позбавите його пористості.

Розігрівайте сковороду і змастіть її пензлем маслом. Виливайте тісто на сковороду, набираючи черпаком і розподіляючи по поверхні тонким шаром, повертаючи її. Коли млинець по краях зарум’яниться -перевертайте.

Готовий млинець змастіть виделкою кубиком вершкового масла і складайте один на одного.

Приємного апетиту!

Ажурні млинці з дірочками Заварні млинці Мереживні млинці Млинці без дріжджів Млинці без молока Млинці на кефірі з дірочками Млинці на окропі без молока