Млинці – універсальна страва. Їх можна приготувати і на десерт, і на друге блюдо в поєднанні з начинками. Млинці з яблуками, приготовані за цим рецептом, виходять ароматними, соковитими і дуже смачними. Кислинка від яблук прекрасно гармонує з млинцями і робить їх смак незвичайним і цікавим.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кефір – 500 мл
  • Борошно пшеничне – 7 ст. л.
  • Яблука – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Приступимо до готування млинців на кефірі з яблуками. Курячі яйця вбиваємо в глибоку ємність.

Додаємо цукровий пісок і щіпку солі.

Далі вливаємо в робочу ємність кефір. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо вінчиком.

Після цього додаємо в рідку основу харчову соду. Завдяки їй млинці вийдуть пишними.

Пшеничне борошно поступово додаємо до решти інгредієнтів і ретельно вимішуємо тісто.

Готове тісто повинно бути густуватим, приблизно як сметана по консистенції.

Натираємо на крупній тертці очищені яблука і додаємо їх в тісто.

Все перемішуємо до рівномірного розподілу яблук.

Добре прогріваємо сковороду з рослинним маслом і починаємо смажити млинці. Обсмажуємо млинці з яблуками з двох боків до рум’яності.

Готові млинці в теплому вигляді подавайте до столу з медом, варенням або згущеним молоком. Орієнтуйтеся на власний смак. Враховуючи, що млинці з яблуками виходять самодостатнім стравою, можна їсти їх без всяких добавок.

Приємного вам апетиту!

Млинці без дріжджів Млинці без молока Млинці з яблуками Млинці на Масляну Оригінальні млинці на Масляну Товсті млинці на кефірі