Млинці на ряжанці мають вершковим смаком, не включають в себе яєць. В тісто додається для розпушення мінералка. Млинці виходять досить еластичними і добре відстають від сковороди.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Ряжанка – 500 мл
  • Вода мінеральна – 250 мл
  • Борошно пшеничне – 450 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати млинці на ряжанці без яєць. Двічі просіяти борошно з розпушувачем в миску.

Влити ряжанку, додати сіль і цукор, перемішати. Вийде тісто густоватой консистенції. В залежності від борошна її кількість може зменшуватися або збільшуватися.

Влити в тісто мінеральну воду кімнатної температури.

Все збити міксером до однорідності і дати тісту постояти 10 хв.

Розжарити сковороду на сильному вогні. Сковороду змастити маслом або салом.

Виливати по порції тесту на сковороду, випікати млинці на одній стороні.

Перевертати млинець і готувати ще близько 25 сек. на іншій стороні. Скласти млинці стопкою, кожен млинець можна промаслить вершковим маслом.

Подавати млинці до столу відразу ж з будь-ягідними соусами, фруктовими джемами, гарячим шоколадом або розтопленої горіховою пастою.

Приємного апетиту!

Ажурні млинці з дірочками Мереживні млинці Млинці без соди Млинці без яєць Млинці на воді Оригінальні млинці на Масляну Пісні млинці на мінералці