Ніжні ажурні млинці на кефірі з начинкою з сиру і родзинок – відмінний варіант сніданку. Такі млинці можна з легкістю розігріти, підсмаживши їх на сковороді з вершковим маслом. Тому приготувати їх можна ще з вечора, щоб вранці насолодитися їх смаком не витрачаючи багато часу. Млинці з нашим рецептом довго залишаються м’якими і ідеально поєднуються з різними видами начинок: солодкими або м’ясними. Варто лише коригувати кількість цукру в тісті.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кефір – 500 мл
  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно пшеничне – 160 гр.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сода харчова – 1 щіпка
  • Горілка – 1 ст. л.
  • Вода – 0.5 склянки
  • Сир – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Родзинки (без кісточок) – 50 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати млинці на кефірі з сиром. У глибокій мисці збиваємо яйця з цукром і сіллю. Додаємо кефір, соду і просіваємо борошно. Все добре перемішуємо, щоб не було грудочок, потім додаємо горілку. Воду кип’ятимо і, не перестаючи помішувати, невеликими порціями додаємо в тісто. Ще раз все добре вимішуємо і приступаємо до випікання млинців.

Сковороду змащуємо невеликою кількістю масла, наливаємо дві-три столові ложки тіста і нахиляємо сковороду у різні боки, щоб тісто розтеклося, і ми сформували блін необхідного діаметра. Обсмажуємо млинці по дві хвилини з кожного боку.

У мисці змішуємо сир, цукор, ванілін і розмочений в окропі і промитий ізюм. Все добре перемішуємо – начинка для млинців готова.

Кладемо в кожен млинець столову ложку начинки і згортаємо. Перед подачею млинці з начинкою можна трохи обсмажити на вершковому маслі. Приємного чаювання!

Млинці без дріжджів Млинці без молока Млинці на Масляну Оригінальні млинці на Масляну Російські млинці