Млинці на сироватці виходять завжди вдалими. Вони тонкі, рум’яні і не рвуться. У тісто додаємо харчову соду – це забезпечить млинці дрібними дірочками. Млинці можна подавати як з солодкими доповненнями, так і з солоними.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Молочна сироватка – 1 л
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Борошно пшеничне – 350 гр.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1 для смаження

Процес приготування:

Готувати млинці на сироватці тонкі з дірочками легко! Сироватку виливаємо в каструлю і ставимо на плиту. Нагріваємо її до теплого стану. Півсклянки нагрітої сироватки відливаємо в окремий посуд невеликого розміру.

В каструлю до сироватці додаємо яйце, рослинне масло, сіль та цукровий пісок. Віночком розмішуємо до розчинення кристалів цукру. Порціями всипаємо борошно, замішуючи рідке, однорідне тісто. Зручно на даному етапі скористатися міксером.

Залишене невелику кількість сироватки ставимо на плиту і нагріваємо практично до кипіння. Знімаємо з плити і висипаємо соду. Маса почне пузиритися і збільшуватися в об’ємі. Перемішуємо масу і відразу виливаємо у посуд з приготованим тестом.

Перемішуємо тісто з содою.

Сковороду змащуємо перед першим млинцем невеликою кількістю рослинного масла і розігріваємо її на плиті до гарячого стану. Ополоником набираємо тісто і виливаємо на гарячу сковорідку. Смажимо блін до рум’яної скоринки.

Перевертаємо на інший бік плоскою лопаткою і смажимо до рум’янцю.

Готові млинці складаємо стопкою на плоску тарілку і подаємо до столу в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Ажурні млинці з дірочками Заварні млинці Млинці Млинці без дріжджів Млинці на окропі без молока Млинці на сироватці