Особливі млинці за рецептом бабусі Емми готуються на опарі. Легкі і хрусткі млинці можна подавати з ікрою, сиром або варенням. Універсальне блюдо ідеально для домашнього сніданку.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Молоко коров’яче – 2 склянки
  • Сухі дріжджі – 15 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Готувати млинці від бабусі Емми просто! Приготуємо опару. Дріжджі заливаємо теплою водою. Ретельно перемішуємо. Поступово всипаємо борошно. Вимішуємо до гладкості.

Отриману суміш накриваємо харчовою плівкою і залишаємо на годину.

Суміш за цей час збільшитися в два рази. Відразу його перемішуємо, щоб вміст осіло. Вливаємо олію і додаємо сіль, цукор і жовток яйця. Білок нам стати в нагоді пізніше. Перемішуємо до однорідності.

Вливаємо тепле молоко і знову перемішуємо.

Знову накриваємо тісто плівкою і залишаємо на деякий час.

Потім тісто перемішуємо. Воно знову злегка осяде.

Збиваємо білок до густої маси, з’єднайте з тестом.

Після того, як перемішали, відразу приступаємо до обжарке. Готуємо млинці на розпеченій сковороді до рум’янцю.

Готові млинці викладаємо на тарілку і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Дріжджові млинці на воді Дріжджові млинці на молоці Млинці без соди Млинці на Масляну на молоці Млинці на сухих дріжджах Російські млинці