Особливі млинці за рецептом бабусі Емми готуються на опарі. Легкі і хрусткі млинці можна подавати з ікрою, сиром або варенням. Універсальне блюдо ідеально для домашнього сніданку.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яйце – 1 шт.
- Вода – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Молоко коров’яче – 2 склянки
- Сухі дріжджі – 15 гр.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Готувати млинці від бабусі Емми просто! Приготуємо опару. Дріжджі заливаємо теплою водою. Ретельно перемішуємо. Поступово всипаємо борошно. Вимішуємо до гладкості.
Отриману суміш накриваємо харчовою плівкою і залишаємо на годину.
Суміш за цей час збільшитися в два рази. Відразу його перемішуємо, щоб вміст осіло. Вливаємо олію і додаємо сіль, цукор і жовток яйця. Білок нам стати в нагоді пізніше. Перемішуємо до однорідності.
Вливаємо тепле молоко і знову перемішуємо.
Знову накриваємо тісто плівкою і залишаємо на деякий час.
Потім тісто перемішуємо. Воно знову злегка осяде.
Збиваємо білок до густої маси, з’єднайте з тестом.
Після того, як перемішали, відразу приступаємо до обжарке. Готуємо млинці на розпеченій сковороді до рум’янцю.
Готові млинці викладаємо на тарілку і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Дріжджові млинці на воді Дріжджові млинці на молоці Млинці без соди Млинці на Масляну на молоці Млинці на сухих дріжджах Російські млинці