Існує безліч рецептів приготування смачних і ніжних млинців. Особливість цього рецепту в тому, що млинці готуються на молоці з додаванням розпушувача. Тісто для млинців виходить ідеальним, без грудочок.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Молоко коров’яче або Молоко 2.5% – 700 мл
  • Вода – 100 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування млинців на молоці з розпушувачем? Молоко ставимо на вогонь і трохи розігріваємо. Потім знімаємо з вогню і додаємо в тепле молоко яйця, сіль та цукровий пісок. Все перемішуємо.

Далі відправляємо в рідку основу розпушувач і просіяне пшеничне борошно.

Знову перемішуємо всі інгредієнти. Домагаємося, щоб тісто було без грудочок, однорідними. В кінці додаємо рослинне масло.

Потім необхідно закип’ятити воду і влити окріп в тісто. Все перемішуємо.

Сковороду гарненько розжарюємо, промазуємо мінімальною кількістю рослинної олії (для першого млинця). Потім вливаємо порцію тіста на прогріту сковороду і смажимо млинець з одного боку до рум’яності.

Потім перевертаємо і обсмажуємо млинець з другого боку до золотистого кольору.

Таким чином готуємо всі млинці, поки ємність з тістом не виявиться порожньою. Готові млинці складаємо в стопку. Подаємо страву до столу в теплому вигляді. За бажанням використовуйте різні добавки – згущене молоко, мед, варення або сметану.

Приємного вам апетиту!

Заварні млинці на молоці і окропі Млинці без соди Млинці класичні Млинці на Масляну Млинці на Масляну на молоці Млинці на молоці Млинці на молоці класичні Млинці на окропі