Як правило, млинці на кефірі готують пишними, але це абсолютно не виключає можливість приготування тонких ажурних млинчиків з цього кисломолочного продукту. Просто в тісто додамо окріп. Приготування не складне і страва досить швидке, особливо, коли часу на приготування немає – доведеться до речі.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кефір – 400 мл
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Готувати тонкі млинці на кефірі легко! Кефір вилийте в миску і трохи прогрійте в мікрохвильовці. Вбийте яйця, всипте цукор і сіль.

Розмішайте всі складові тіста до однорідного стану.

Крутий окріп налийте в стакан, додайте соду і інтенсивно розмішайте.

В миску з тестом тонким струменем влити окріп і ретельно розмішайте.

Якщо тісто вийшло густим – додайте теплу воду. Відставте тісто в сторону на 5 хвилин постояти. Додайте рослинне масло і акуратно розмішайте ложкою.

На розігріту сковороду, змащену маслом, виливайте порцію тіста черпаком. Коли тісто стане зверху матовим, а знизу зарум’яниться – перевертайте млинець і обсмажуйте з другої сторони.


Укладайте млинці один на одного і доповніть це блюдо джемом або сметаною.

Приємного апетиту!

Ажурні млинці на кефірі з окропом Заварні млинці на кефірі з окропом Мереживні млинці Млинці Млинці без дріжджів Російські млинці Тонкі млинці на кефірі