Як правило, млинці на кефірі готують пишними, але це абсолютно не виключає можливість приготування тонких ажурних млинчиків з цього кисломолочного продукту. Просто в тісто додамо окріп. Приготування не складне і страва досить швидке, особливо, коли часу на приготування немає – доведеться до речі.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кефір – 400 мл
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Готувати тонкі млинці на кефірі легко! Кефір вилийте в миску і трохи прогрійте в мікрохвильовці. Вбийте яйця, всипте цукор і сіль.
Розмішайте всі складові тіста до однорідного стану.
Крутий окріп налийте в стакан, додайте соду і інтенсивно розмішайте.
В миску з тестом тонким струменем влити окріп і ретельно розмішайте.
Якщо тісто вийшло густим – додайте теплу воду. Відставте тісто в сторону на 5 хвилин постояти. Додайте рослинне масло і акуратно розмішайте ложкою.
На розігріту сковороду, змащену маслом, виливайте порцію тіста черпаком. Коли тісто стане зверху матовим, а знизу зарум’яниться – перевертайте млинець і обсмажуйте з другої сторони.
Укладайте млинці один на одного і доповніть це блюдо джемом або сметаною.
Приємного апетиту!
Ажурні млинці на кефірі з окропом Заварні млинці на кефірі з окропом Мереживні млинці Млинці Млинці без дріжджів Російські млинці Тонкі млинці на кефірі