Апетитне ласощі для сімейного сніданку! Яблучно-сливова начинка додасть страві особливого смаку. Такі млинці добре доповнять чаювання або ж стануть відмінним десертом для званного вечора!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яблука – 3 шт.
  • Слива синя – 8 шт.
  • Цукрова пудра – 0.5 ст. л.
  • Молоко коров’яче – 1 л
  • Яйце – 4 шт.
  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Почнемо готувати млинці з солодкою начинкою. Розбиваємо яйця і змішуємо їх з цукром, збиваємо в легку піну.

Додаємо молоко і поступово невеликими порціями вводимо борошно, щоб не утворювалося ніяких грудочок. Даємо тісту настоятися 10 хв.

Сковороду змащуємо рослинним маслом і розігріваємо. Виливаємо один ополоник тесту і розрівнюємо по всій поверхні сковороди. Обсмажуємо з обох боків до невеликого рум’янцю. Таким чином смажимо всі млинці.

Приготуємо начинку. Для цього моєму яблука і сливи. Яблука розрізаємо і очищаємо від кісточок, вирізаємо серцевину. У слив видаляємо кісточки. Розрізаємо їх на більш дрібні шматочки. Відправляємо в каструлю і посипаємо цукровою пудрою. Перемішуємо і варимо 10 хв після кипіння.

Змащуємо готовою начинкою млинці і скручуємо їх трубочкою.

Приємного апетиту!

Млинці без дріжджів Млинці без соди Млинці з яблуками Млинці на молоці Млинці на молоці без дріжджів