Крім м’яса, в начинку входять також варені яйця і зелену цибулю. Це додає соковитості і додатковий відтінок смаку. Такі млинці зручно приготує запас, а розігрівати або обсмажувати вже безпосередньо перед подачею.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Молоко коров’яче – 500 мл
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Для млинців: –
- Сіль – 1 щіпка
- Масло рослинне – для смаження
- Яловичина (для тіста) – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Масло вершкове – 70 гр.
- Масло рослинне – за смаком
- Яйце – 3 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати млинці з м’ясною начинкою, змішуємо яйця, сіль і половину норми молока. Висипаємо борошно і замішуємо однорідне тісто. Коли не залишиться жодного грудочки, цівкою вливаємо залишок молока і вимішуємо до повної однорідності. Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовці і вливаємо в тісто, перемішуємо. Готовому тісту рекомендується постояти перед випічкою протягом півгодини.
Смажимо млинці з двох сторін на розігрітій сковороді, при необхідності змащуючи її олією. Одну і сторін кожного млинця смажимо лише злегка, щоб схопилося тісто. Готові млинці складаємо на плоску тарілку і накриваємо другою тарілкою або кришкою, щоб вони залишалися м’якими і не підсихали.
Яловичину попередньо відварюємо до м’якості. Ріпчасту цибулю чистимо і подрібнюємо. Яйця варимо круто, очищаємо.
Варену яловичину пропускаємо через м’ясорубку з дрібною решіткою, змішуємо з дрібно нарізаними вареними яйцями. Подрібнену цибулю обсмажуємо до рум’янцю на вершковому маслі і додаємо до яловичині. Зелену цибулю ріжемо дрібними шматочками і також кладемо в масу для начинки. Якщо начинка вийшла занадто сухий і розсипчастою, додаємо трохи бульйону, в якому варилося м’ясо. Начинку за смаком досолює і додаємо чорний мелений перець.
Млинець викладаємо більш обсмаженої стороною вгору. Викладаємо в центр ложку приготованої начинки і загортаємо конвертиком. Таким чином поступаємо з усіма млинцями, намагаючись рівномірно розподілити наявний обсяг начинки. Перед подачею обсмажуємо конвертики на рослинному маслі з обох боків до рум’яної скоринки на середній температурі плити. Подаємо в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Млинці класичні Млинці на 1 літр молока Млинці на Масляну Млинці на молоці без дріжджів ПП млинці Яєчні млинці