Крім м’яса, в начинку входять також варені яйця і зелену цибулю. Це додає соковитості і додатковий відтінок смаку. Такі млинці зручно приготує запас, а розігрівати або обсмажувати вже безпосередньо перед подачею.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Молоко коров’яче – 500 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Для млинців: –
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло рослинне – для смаження
  • Яловичина (для тіста) – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Масло рослинне – за смаком
  • Яйце – 3 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати млинці з м’ясною начинкою, змішуємо яйця, сіль і половину норми молока. Висипаємо борошно і замішуємо однорідне тісто. Коли не залишиться жодного грудочки, цівкою вливаємо залишок молока і вимішуємо до повної однорідності. Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовці і вливаємо в тісто, перемішуємо. Готовому тісту рекомендується постояти перед випічкою протягом півгодини.

Смажимо млинці з двох сторін на розігрітій сковороді, при необхідності змащуючи її олією. Одну і сторін кожного млинця смажимо лише злегка, щоб схопилося тісто. Готові млинці складаємо на плоску тарілку і накриваємо другою тарілкою або кришкою, щоб вони залишалися м’якими і не підсихали.

Яловичину попередньо відварюємо до м’якості. Ріпчасту цибулю чистимо і подрібнюємо. Яйця варимо круто, очищаємо.

Варену яловичину пропускаємо через м’ясорубку з дрібною решіткою, змішуємо з дрібно нарізаними вареними яйцями. Подрібнену цибулю обсмажуємо до рум’янцю на вершковому маслі і додаємо до яловичині. Зелену цибулю ріжемо дрібними шматочками і також кладемо в масу для начинки. Якщо начинка вийшла занадто сухий і розсипчастою, додаємо трохи бульйону, в якому варилося м’ясо. Начинку за смаком досолює і додаємо чорний мелений перець.

Млинець викладаємо більш обсмаженої стороною вгору. Викладаємо в центр ложку приготованої начинки і загортаємо конвертиком. Таким чином поступаємо з усіма млинцями, намагаючись рівномірно розподілити наявний обсяг начинки. Перед подачею обсмажуємо конвертики на рослинному маслі з обох боків до рум’яної скоринки на середній температурі плити. Подаємо в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Млинці класичні Млинці на 1 літр молока Млинці на Масляну Млинці на молоці без дріжджів ПП млинці Яєчні млинці