У нашій родині млинці – це улюблене блюдо вихідного дня. Ми готуємо їх на сніданок. За столом збирається вся родина і кожен пригощається млинцями з його улюбленим джемом, згущеним молоком або розтопленим вершковим маслом. Так як ми дуже любимо сир, млинці з сирною масою займають особливе місце на нашому столі. З сирною начинкою і сухофруктами, вона як не можна, до речі, підходять для легкого і поживного сніданку.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 6 ст. л.
- Молоко коров’яче – 250 мл
- Вода – 200 мл
- Сирна маса – 350 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Сіль 0.25 ч. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Масло вершкове – 70 гр.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати млинці з сирною масою. У глибоку миску вибиваємо яйце, просіваємо борошно і додаємо половину норми молока, все добре перемішуємо, щоб не було грудочок. Далі вводимо молоко, що залишилося.
У воді розчиняємо цукор і сіль. Додаємо воду у тісто у два-три етапи, постійно помішуючи.
Додаємо в тісто соду, гашену оцтом, добре перемішуємо і додаємо рослинне масло. Тісто для млинчиків готово.
Сковороду для випікання млинців ставимо на середній вогонь. Сковороду трохи змащуємо рослинним маслом. Викладаємо на сковороду 2-3 столові ложки тіста, розподіляємо його по сковорідці і підсмажуємо млинець до золотистого кольору. Потім перевертаємо і підсмажуємо ще 30 секунд. Готові млинці складаємо стопкою, промазуючи їх вершковим маслом.
Після того, як всі млинці готові, змащуємо кожен млинець сирною масою з улюбленими сухофруктами або цукатами і звертаємо в трубочку.
Готові млинці можна підсмажити на вершковому маслі, нарізати шматочками і подати з гарячим ароматним чаєм.
Млинці Млинці класичні Млинці на 1 літр молока Млинці на воді, молоці та яйцях Млинці на молоці з яйцями Млинці на молоці класичні Російські млинці